Hjem Din reiseartikkel Hos en heksedoktor i en jordhytte i Tanzania

Hos en heksedoktor i en jordhytte i Tanzania

av Emilie Robsham
Tanzania Heksedoktor 0806 Hoved

Vi hadde opplevd soloppgang over Serengeti, og krysset Ngorogoro-krateret med tusener av gnu. Nå skulle vi til heksedoktoren.

I Arushas støvete storbymylder – blant hissige selgere og fresende mopeder – møtte vi målbevisste menn og kreative kvinner, begavede kunstnere og masaier kledd i fargesterke gevanter.

Dessuten har vi prøvd byhotell og en landlig lodge i luksusklassen.

Så tiden var rett og slett moden… Vi lengtet til landsbygda – der turistene sjelden ferdes. Eventyret startet en behagelig kjørlig morgen med Haille og safaribilen utover hovedveien.

Deretter mot sør på stadig smalere og mer humpete grusveier. Det var som om innvollene ville løsne. Men hjertet jublet! Og støvskyen sto himmelhøy etter oss.

Langs veien på landet

Vakkert landskap med fjellrygger og slakke daler. Blass grønt og alle tenkelige jordfarger. Overfylt og skramlende fôr lokalbussen forbi på vei mellom de litt større landsbyene.

Ventetiden i veikanten ble lang og het for mange. Vi følte oss ille til mote der vi passerte – rasende raskt og kjølig.

Det ble stadig lengre mellom de små, fargerike og kaotiske tettstedene, som biter seg fast langs afrikanske hovedveier. Mindre liv og røre med salgsbord og søppel, utrangerte biler, slitne esler og stolte syklister, tannløse gamlinger og skitne småunger. Stadig mer ensom, tørr og karrig natur.

Og her kom vi … bleke, og ennå forholdsvis støvfrie, sultne og tørste og ”ufyselig rike”. Skepsisen var tydelig å lese i ansiktene ved første stopp.

Hos heksedoktorn

Han bodde i landsbyen i kumøkkhytte med et rom. Her sto dobbeltsengen, bordet med 4 stoler og et blåmalt skap. ”Praksis” hadde han i en hytte på størrelse med et kjøleskap (unnskyld sammenligningen!).

Lav inngang, ingen vinduer. Hjemmelagde medisiner, samt alskens merkelige og småskumle remedier, dekket alle veggene. En lav skammel til doktor’n – og en til pasienten! Men før ’konsultasjonen kom fine, offisielle papirer frem, bevis på at han var høyt kvalifisert. (?!)

Raskt dukket hans lille, energiske kone opp. Stengte det lille dagslyset ute med sin magre kropp. Raskt ble det også klart at hun drev businessen!

Hva vi fikk ut av dette?

Ingenting, rent helsemessig – vi var jo ikke syke. Men så er det jo helsebringende med opplevelser utenom dett vanlige.

Og for ’sikkerhets skyld’ angående helsa, så tok vi med oss en pose urtete, som kvittering for betalt konsultasjon.

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her

Liker du artikkelen om på besøk hos heksedoktor i Tanzania, så gi oss Like og del på Facebook


.. ... . Reiseliv er Norges eldste reiselivsmagasin på Internett, startet i 2000.

Facebook og en motorsykkelgjeng har gjort Ta Barang berømt

Du vil sikkert like disse artiklene også