Home DestinasjonerEuropaS - Serbia Slovenia Spania Storbritannia Sveits Gran Canaria: Las Palmas – herlig hele året!

Gran Canaria: Las Palmas – herlig hele året!

by Yvette-Marie Solem

Gran Canarias hovedstad Las Palmas: Den friske sjøluften fra Atlanterhavet gjør at du sover som Tornerose når natten kommer.

Året er 1956. Den første ferieleiligheten på Gran Canaria, ble kjøpt av en svenske på denne elegante strandpromenaden Las Canteras i hovedstaden Las Palmas. På denne tiden var charterturismen i sin spede start. Det var svenskene som var først ute og startet charterturismen på Gran Canaria. For etter krigen hadde Sverige god økonomi, mens Norge var fattige.

Flyturen fra Sverige på slutten av 1950-tallet tok 16 timer og man måtte gå gjennom fire mellomlandinger før man kom frem til Gran Canaria. Disse flyturene var kostbare forbeholdt de velstående der man tok på seg finstasen før avreise.

I dag tar det bare seks raske flytimer fra Gardermoen til Gran Canarias hovedstad Las Palmas. Men Gran Canarias hovedstad Las Palmas er ingen destinasjon for charterturismen. Flesteparten som reiser til denne øya, drar videre sørover der masseturismen råder. Hvis du er klar for å oppleve ekte kanarisk livsstil med lave priser kontra overprisete turiststeder i sør, er Las Palmas et perfekt valg. På denne populære strandpromenaden Las Canteras serveres det ekte kanarisk mat. Her får smaksløkene trimmet seg, mens feriebudsjettet varer mye lengre her enn sør på øya.

Herlig asfalt under beina

Las Palmas er fredfylt og levende på samme tid, og er det perfekte stedet å reise til for å komme seg bort fra isbelagte gangveier, vinterkulde og mørke kvelder. For det blir mye innetid i løpet av de seks kalde vintermånedene Norge kan by på, år etter år. Selv om solen har snudd, og vi går sakte mot lysere tider, er det fortsatt flere måneder igjen før strøbilene legges opp for vintersesongen.

Strandpromenaden Las Canteras ligger bare 10 mil fra Vest-Afrika, og holder omtrent 20 grader og oppover året rundt.

Mange fra hele Europa som reiser til Las Palmas, vil oppleve ekte kanarisk atmosfære. Flere leier seg leiligheter langs den tre kilometer lange strandpromenaden Las Canteras for å nyte sol, strand og byliv – alt på en gang.

Sjefskokken Eivind Hellstrøm hadde sett rødt

Gran Canaria er full av restauranter med innkastere som vil ha deg inn til å spise overpriset, middelmådig turistmat som ville fått selveste sjefskokken Eivind Hellstrøm til å koke over av frustrasjon.

Når du først kommer til denne strandpromenaden, med uttalige minner fra typiske turistbyer, er det befriende å oppleve dette stedet som er det stikk motsatte. Det står ingen innkastere utenfor restaurantene langs denne strandpromenaden som vil «lure» deg inn til å spise turistmaten de lager. Spisestedene her trenger heller ingen store markedsføringskampanjer for å bli sett, her er det jungeltelegrafen som gjelder. Ligger du på stranden og nyter bølgeskvulp og en spennende bok, er det heller ingen kontaktsøkende strandselgere som avbryter deg hvert 5.minutt.

Monsterbiler om natten

Menneskene som går langs denne populære strandpromenaden nyter solstrålene, og den salte sjøluften fra Atlanterhavet. De nyter synet av den rene stranden som vaskes hver kveld av monsterbiler som raker sanden klar til neste dag. Nesten helt til venstre av Las Canteras ser man på avstand en haug av mørkegråe prikker når du ser utover sjøen. Når du kommer mye nærmere, forvandler prikkene seg til mennesker, smurt med både tålmodighet og solfaktor 30, der de venter på den store bølgen før de bruker sin balansekunst til å ri på bølgene.

Granier som er en miks av bakeri og kafeteria ble vårt favorittsted for lunsj under vårt 3-dagers opphold I Las Palmas. Foto: Yvette-Marie Solem

Granier som er en miks av bakeri og kafeteria ble vårt favorittsted for lunsj under vårt 3-dagers opphold I Las Palmas. Foto: Yvette-Marie Solem

Fargerik lekeplass for barne på selve strandpromenaden i Las Palmas. Foto: Yvette-Marie Solem

Fargerik lekeplass for barna på selve strandpromenaden i Las Palmas. Foto: Yvette-Marie Solem

 

Gatekunst med et viktig budskap langs strandpromenaden Las Canteras. Foto: Yvette-Marie Solem

Gatekunst med et viktig budskap langs strandpromenaden Las Canteras. Foto: Yvette-Marie Solem

 

Helt til venstre på strandpromenaden, finnes det utendørs trimapparater. Her viser noen av strandvaktene push-ups. Foto: Yvette-Marie Solem

Helt til venstre på strandpromenaden, noen minutter fra shoppingsenteret Las Arenas, finnes det utendørs trimapparater. Her viser noen av strandvaktene push-ups. Foto: Yvette-Marie Solem

Klar til surfing på Las Canteras! Foto: Yvette-Marie Solem

Klar til surfing på Las Canteras! Foto: Yvette-Marie Solem

 

Les også: Spania – Journalistøya i Benidorm!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.