Home DestinasjonerAsiaVietnam Vietnam, forslag til full pakke

Vietnam, forslag til full pakke

by Per Henriksen

Vietnam fra nord til sør – det er full pakke! Her har du ideen til en flott ferie som bør vare et par uker, fra Hanoi i nord til helt syd i Vietnam.

Hanoi er  en utrolig blanding av gammelt og nytt, vietnamesisk og fransk kultur.  Blir kalt Asias mest romantiske hovedstad. Det du bør få med deg i Hanoi er Hoan Kiem-sjøen (Sverdsjøen), byens absolutte midtpunkt, med Jadetemplet på den lille øya, og Skilpaddetårnet. Sjøen og skilpaddene som holder til der er nærmest hellige i Hanoi. Under en tørkeperiode for noen år siden fikk skilpaddene problemer med den lave vannstanden. Brannvesenet ble satt inn, og reddet skilpaddene ved å pumpe inn vann, natt og dag i over en uke.

Hoan Kiem Litteraturens Tempel (Universitet siden 1070), En-pillar-pagoden og Tran Quoc-pagoden ved West-Lake. Et besøk ved Etnologisk Museum anbefales! Dette gir en fantastisk innsikt og oversikt over landets kultur og historie.

Videre en rundtur i Gamlebyen, gjennom noen av de 36 eldgamle gatene og smugene med sitt yrende liv. Her bør du ha med deg guide! Går du deg vill her, kan du bli gående lenge. Om kvelden: Vanndokketeateret, en fascinerende forestilling. De fleste som har sett framføringene her vil bare besøke det igjen. Dokker, kultur, musikk, sang – Vietnam! En luksuriøs middag på Thang Long restaurant er å foreslå.

Fra Hanoi kan du dra med en moderne buss til Ha Long Bay (bildet under). Ha Long betyr «Den nedadstigende drake». I følge sagnet steg en enorm drake ned i denne havbukta. Vannet kokte og fjellet smeltet. Bukta med de fantastiske øyene ble dannet. Nærmere 3000 større og mindre øyer reiser seg opp over havflata, skogkledte øyer med de mest fantastiske former. Ingen som har sett Ha Long Bay kan glemme dette synet.

Ha Long betyr "Den nedadstigende drake".

Ha Long betyr «Den nedadstigende drake».

Bukta er brukt i flere kjente spillefilmer, mest kjent er vel Indochine med bl a Catherine Deneuve. Stedet er virkelig fantastisk, og du får se det i all sin prakt på den beste måten særlig hvis du går ombord på en luksuriøs kinesisk djunke. Du kan bo på djunken i lugarer med bad, og spiser alle måltider her. Den stopper ved flere av øyene, og du kan gå i land.

På disse øyene kan du oppsøke de lange, fantastiske hulene, dryppsteinsgrotter med steiner i alle tenkelige farger. Det blir nok anledning til å bade i det smaragdgrønne vannet, og med kajakk eller småbåter kan du komme gjennom naturlige huler inn i sjøer midt inne i øyene. Om kvelden kan du nyte synet av solnedgangen over havet før du går til sengs i lugaren.

Du trenger et par dager på å cruise i bukta, og besøker de flytende landsbyene. Det er faktisk hele landsbyer her ute på havbukta. Hver familie bor på en stor flåte med minihager. Barna leker på brett av isopor. En ubeskrivelig livsform, den må oppleves. Etter Ha Long Bay drar du for eksempel tilbake til Hanoi for å overnatte og gjøre klar til flyavgang neste morgen.

Ta et morgenfly til, Saigon, offisielt nå heter Ho Chi Minh City, så kommer du dit ut på formiddagen. Byen het jo Saigon i sin tid, og begge navnene brukes om hverandre i hverdagen også blant vietnamesere. Overgangen fra Ha Long Bay er stor. Du er nå i landets største by, en virkelig storby på ca 7 millioner mennesker. Her er alt, luksuskvarterer og slum, gammel vietnamesisk bebyggelse og chinatown, Cholon.

«Det er lurt å ha en lokal guide for å få med så mye som mulig»

Det er lurt å ha en lokal guide for å få med så mye som mulig. Guiden vi ta deg med til de stedene som er absolutt nødvendige for å ha sett byen, og guiden vil kunne viser hvor det er spennende å handle. Et lite råd om handel: Dra til Diamond Marked, alle vet hvor det er, rett ved Katedralen i sentrum. Dette stormagasinet har alt, for oss som europeere er det lettere å forholde oss til et magasin med faste priser og sikker kvalitet enn alle småbutikkene hvor det er lett å bli lurt.

Om kvelden kan det være en ide å ta en tur med en restaurantbåt på Saigonfloden. I alt sitt støyende virvar er Ho Chi Minh City en fascinerende og sjarmerende by.

Over til øya Phu Quoc, for alle som liker natur, strender og romantiske kvelder. Fly dit ut bruker litt mindre enn en time. Her er det endeløse, hvite strender, og du kan ha kilometervis hvit sand og palmer alene, en tett jungel av planter som snart er utryddet andre steder. Landsbyer som hentet ut av et tidligere århundre.

Phu Quoc ble lenge betraktet som for fjernt fra omverdenen, det er den ikke lenger. Her faller verden helt til ro. Fjernere fra det hektiske livet i Saigon kan du ikke komme.

Dette er øya der du alltid kan velge den vindretningen du ønsker, – for å bade, dykke, surfe. Det er vel verd å slå seg ned 2-3 dager her ute.

For mange er dette er et av høydepunktene på turen båttur på Mekong. Ta utgangspunkt i My Tho og herfra kan du oppleve livet på elva, der små landsbyer ligger og folk lever sitt enkle hverdagsliv. Det er ingen skarpe overganger mellom elv og land. Elva er bred som en fjord, men den er også et nettverk av «vann-stier» gjennom jungelen. Dagen og kvelden kan også benyttes til å besøke markeder og fruktplantasjer.

En overnatting i My Tho anbefales, fordi mange blir sliten og utmattet etter elveturen. Her er det også muligheter for å bli innkvartert privat, en liten ekstra opplevelse under turen rundt i Vietnam. Mekongturen tar gjerne et par dager. Tilbake til Ho Chi Minh City blir dert naturlig med buss.

Legg opp en siste ”last” dag i Ho Chi Minh City. Blant annet for å handle eller se det du ennå ikke har fått med deg. Eller kort og godt: Sitte på en kafé og tenke over, samle inntrykkene fra en fantastisk tur!

Mange lokale turoperatører i Vietnam kan hjelpe deg med å organisere hele eller deler av den pakka du selv ønsker å lage, under turen din i Vietnam.

Les gode tips hva du kan gjøre i Saigon – Vietnams trendby

Saigon – Hva bør du gjøre i denne byen i Vietnam, eller Ho Chi Minh City som byen offisielt heter? Vi som reiser har ulike ståsteder og interesser, og anbefalinger kan treffe nettopp det du vil, eller være skivebom. Reiseliv har nettopp besøkt byen noen dager, og her er tips om hva du absolutt bør gjøre der. Saigon har også mange andre opplevelser du kan velge mellom.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.