Home DestinasjonerEuropaB - Belgia Sykkel i Flandern – på to hjul fra pub til pub

Sykkel i Flandern – på to hjul fra pub til pub

by Per Henriksen

Sykkel: Hva med en tur på sykkel i berømte «Eddy Merckx»-ruten» i Flandern, i det nordlige Belgia. Eller gjennom en den populære ruten «Plan Beer», som best kan beskrives som en pub-crawl på sykkel. Da sykler du mellom de beste av regionens puber, bryggerier og barer. Regionen har en sykkelkultur som kan oppleves hele året. Med sykkelstier og mer enn 300 definerte sykkelruter. I et flatt landskap ligger forholdene godt til rette for å utforske regionens øl, sjokolade og matkultur på to hjul.

Hvert år den første søndagen i april går startskuddet for sykkelløpet Flandern Rundt i det nordlige Belgia, og den 3. april i år var det for 100. gang. Det ikoniske sykkelløpet, som i 2015 ble vunnet av nordmannen Alexander Kristoff, er kjent over hele verden, og mer enn 900 000 sykkelfans samles hvert år langs ruten for å heie på rytterne. Men Flanderns sykkelkultur kan faktisk oppleves hele året.

Flandern er kjent som en sykkelnasjon, noe som avspeiles i infrastrukturen, som er perfekt til sykkelferie. Overalt i det flate landskapet er det anlagt sykkelstier, så det er lett å sykle fra by til by eller fra pub til pub.

Når du velger sykkel som transportmiddel, er du selv herre over tempoet, slik at det bare er å stoppe hvis du kommer over en flott utsikt eller et spennende mikrobryggeri underveis.

Regionens mange sykkelruter går mellom sjarmerende flamske middelalderbyer som Brugge, Leuven og Gent, som spesielt er kjent for sine brosteinsbelagte gater, små kanaler, middelalderbygninger og sjarmerende stemning.

Mange velger også å besøke metropolen Brussel og motehovedstaden Antwerpen. Byene ligger i behagelig avstand, så det er enkelt å oppleve flere byer på samme tur. Her er også flere gode muligheter for en autentisk pit-stop – enten du ønsker å nyte en velfortjent belgisk øl, besøke et tradisjonelt bryggeri, la deg friste i en av de mange sjokoladebutikkene eller pleie smaksløkene med kritikerrost gastronomi.

De lokale turistkontorene har laget mer enn 300 forskjellige sykkelruter i Flandern. En av de mest populære er ruten «Plan Beer», som best kan beskrives som en pub-crawl på sykkel: Ruten går mellom de beste av regionens puber, bryggerier og barer.

Hvis du er en rutinert syklist og på utkikk etter en utfordring, er «Eddy Merckx»-ruten det rette valget: Ruten starter i Kluisbergen, og underveis får du bryne deg på mange berømte bakker, som for eksempel Old Kwaremont, Paterberg, Kluisberg og Hotond, alle kjent fra Flandern Rundt.

De fleste rutene er 25–50 km, mens enkelte er lengre. Kart over rutene fås på alle lokale turistkontorer. I tillegg til de definerte rutene går det helt fint å planlegge sin egen rute med verktøyet Cycle Node Network, som lett kan eksporteres til en sykkel-GPS.

«Plan Beer»-ruten: Toerisme plan-beer

Cycle Node Network: Route-planner

De lokale turistkontorene har laget mer enn 300 forskjellige sykkelruter i Flandern.

De lokale turistkontorene har laget mer enn 300 forskjellige sykkelruter i Flandern.

Hvis du er en rutinert syklist og på utkikk etter en utfordring, er «Eddy Merckx»-ruten det rette valget.

Hvis du er en rutinert syklist og på utkikk etter en utfordring, er «Eddy Merckx»-ruten det rette valget.

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.