Home DestinasjonerEuropaB - Belgia Sjokolade i Flandern, den beste ideen for søt nytelse

Sjokolade i Flandern, den beste ideen for søt nytelse

by Trond Thorud
sjokolade

Sjokolade på museum: Nå åpner sjojolademuseet Choco-Story igjen dørene i Brussel. Med seg har de en helt ny utstilling som stimulerer alle de fem sansene. Det smakfulle museet følger i kjølvannet av sjokoladeopplevelsessenteret Chocolate Nation, som i januar åpnet i diamanthovedstaden Antwerpen. Dermed er Flandern i det nordlige Belgia nå hjemsted for ikke mindre enn fire sjokolademuseer.

I tillegg skjuler Belgia, hvor innbyggerne hvert år spiser gjennomsnittlig 6 kg sjokolade, kan du få med deg mange sjokoladeopplevelser, som for eksempel guidede sjokolade-byvandringer, sjokoladeworkshops og kombinerte øl- og sjokoladesmakinger

Sjokolademuseet Choco-Story i Brussel ligger i i hjertet av byen – midt mellom det store torget Grand Place og den kjente statuen Manneke Pis. Her har besøkende muligheten til å lære mer om veien fra kakaobønner til sjokoladeplater. Du kan også følge sjokoladens historie – helt tilbake til aztekerne og mayafolket, som dyrket kakao allerede for tusenvis av år siden.

Med den nye adressen har sjokolademuseet nå hele 1850 m2 og dermed tre ganger så stor plass som i de gamle lokalene. I tillegg har utstillingen fått et løft med blant annet videokart og virtual reality-effekter som gjør opplevelsen mer interaktiv. Og med nonstop sjokoladedemonstrasjoner samt forskjellige sjokoladesmakinger kan besøkende se frem til å få stimulert alle de fem sansene under turen rundt på museet.

Sansevekkende sjokoladeopplevelse i Antwerpen

sjokolade

Valgets kvl – hvilke godbiter skal man velge! De titusen mulighetene i Belgias mange sjokoladebutikker.

Choco-Story i Brussel er den andre i rekken av nyåpnede sjokoladeopplevelser i Belgia. 12. januar åpnet Belgias (og sannsynligvis også verdens) største sjokoladeopplevelse, Chocolate Nation, nemlig dørene i diamanthovedstaden Antwerpen, som i 1831 ble hjemsted for den første belgiske sjokoladefabrikken.

I det nye opplevelsessenteret, som dekker over 4000 m2 og ligger like over Antwerpens vakre togstasjon, kan sjokoladeelskere i alle aldre blant annet få tips av den anerkjente sjokolademakeren Patrick Aubrion i «bønne-til-sjokoladeplate»-laboratoriet. Det er også gode muligheter for å oppleve de dyktige sjokoladekunstnerne utfolde seg på stedet. Og i en såkalt fantasimaskin kan du se hvordan sjokolade lages, og hvordan den myke smaken skapes.

Hvis du ønsker å trylle frem dine egne spiselige suvenirer, arrangerer Chocolate Nation også sjokoladeworkshops der deltakerne selv kan prøve å lage fylte sjokolader. Det kommer snart mer informasjon på hjemmesiden, som om ikke lenge får en engelsk utgave.

Fire flamske sjokolademuseer

sjoklad

Ja tkk, to biter sjokolade – minst! Sjokoladesmaking i Flander. Foto: Kris Jacobs

Med det gjenåpnede Choco-Story i Brussel og det nye Chocolate Nation i Antwerpen har regionen Flandern, som dekker det nordlige Belgia, nå hele fire sjokolademuseer. I middelalderbyen Brügge ligger det nemlig ytterligere et museum med navnet Choco-Story, som i tillegg til å fortelle sjokoladens historie også arrangerer sjokoladeskattejakt for barn i alderen 6-12 år.

I tillegg kan man i Brussel besøke Belgian Chocolate Village, som ligger i en pent bevart viktoriansk sjokolade- og kjeksfabrikk. I tillegg til 900 m2 med utstillinger og sjokoladesmakinger kan besøkende oppleve det fascinerende drivhuset der museet dyrker sine egne kakaotrær.

Som om fire sjokolademuseer ikke var nok, skjuler Belgia også på atskillige andre sjokoladeopplevelser. Både i Brussel, Antwerpen, Brügge og Gent kan du være med på guidede sjokoladeturer i byens gater, med besøk hos ulike sjokoladebutikker underveis.

Samtidig er det i alle byene også gode muligheter for sjokoladesmakinger og for å overvære de dyktige sjokolademakerne når de tryller frem små spiselige kunstverk. Ekte sjokoladeelskere må heller ikke snyte seg selv for en sjokoladeworkshop, der du selv får mulighet til å lage fylte sjokolader og kanskje oppdage nye og deilige smakskombinasjoner.

Banker hjertet like mye for øl som for sjokolade, finnes det også «øl og sjokolade-kombinasjoner», der lokale spesialister serverer øl og sjokolade i kombinasjoner som er nøye utvalgt til å komplementere hverandre.

 Sjokolade i Belgia kjent verden over

sjokolade

Sjokladedesign på høyt nivå. Ble du litt sugen på en godbit nå?

Belgisk sjokolade er kjent over hele verden for sin spesielle struktur og kvalitet. Siden de første pralinene – fylte sjokolader – ble skapt i Brussel i 1921, har sjokoladeekspertisen blitt overbrakt fra generasjon til generasjon.

I dag er Belgia hjemsted for en lang rekke innovative og kreative sjokoladekunstnere som tryller frem både nye og tradisjonsrike sjokoladevarianter.

Omkring to tredjedeler av all sjokoladen som fremstilles i Belgia, eksporteres til andre markeder – men belgierne tar også selv en stor bit av sjokoladen. Hver belgier spiser nemlig i gjennomsnitt 6 kg sjokolade om året.

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her

Liker du artikkelen om sjokolade, del og gi oss like på Facebook


Sjekk og bestill hotell i Belgia her

Et rimelig og godt forslag er Ibis Budget Antwerpen Centraal Station som ligger i sentrum av Antwerpen, så det er kort vei til mange av de populære turistattraksjonene herfra. Det er kort vei til Antwerpen-Centraal fra hotellet, så det er enkelt for gjester å reise rundt i Antwerpen og områdene rundt. Aquatopia, Antwerpen Zoo og Vlaamse Opera ligger en kort spasertur unna.

sjokolade

Ibis Budget Antwerpen Centraal Station ligger i sentrum av Antwerpen

Du kan søke hoteller verden rundt og bestill direkte her på Reiseliv


.. ... .
Reiseliv er Norges eldste reiselivsmagasin på Internett, startet i 2000.

Sjokoladesmaking i 167 meters høyde i Las Vegas

1 en høyde av 167 meter kan du lære mye om sjokolade.

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her

 

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.