Hjem DestinasjonerEuropaB - Belgia Belarus/Hviterussland Sykkelcross: rytteren Sven Nys med Cycling Center

Sykkelcross: rytteren Sven Nys med Cycling Center

av Per Henriksen

Sven Nys, som kanskje er den beste sykkelcrossrytteren i belgisk historie, la sykkelen på hylla i mars i år. Noen få måneder senere, i juli 2016, åpnet han Sven Nys Cycling Center i Baal i Belgia, like ved sitt eget hjem.

På Sven Nys Cycling Centerer det opplevelsen som står i sentrum, og sykkelentusiaster kan gjenoppleve Sven Nys sykkelbragder gjennom forskjellige vinnertrøyer og andre sykkelrelaterte ting som skaper en unik sykkelcross-stemning.

Besøkende kan blant annet titte inn i en bobil hvor rytterne gjør seg klar til et løp, ta bilder med et sølete ansikt og dele bildet på sosiale medier, teste hvor raskt de kan sykle i en sandkasse, finne ut hvilket underlag ulike dekktrykk hører sammen med, og mye mer.

Her er det fokus på alle typer offroadsykling: sykkelcross, MTB og BMX.

Sven Nys Cycling Center er åpent hver dag 10.00 –18.00 (stengt på mandager).

Sven Nys’ største meritter er innenfor sykkelcross, men driver også terrengsykling. Han har siden 2008 syklet for Landbouwkrediet, og hadde før det kontrakt med Rabobank.

Nys ble verdensmester i sykkelcross i 2005 og i 2013, og har også en sølvmedalje og fem bronsemedaljer fra VM. Han har også vunnet verdenscupen i sykkelcross seks ganger.

Du kan lese mer på Sven Nys’ egen hjemmeside

 

Du vil sikkert like disse artiklene også