Home DestinasjonerEuropaP - Polen Portugal Portugal: Det gode liv på vingård

Portugal: Det gode liv på vingård

by Yvette-Marie Solem

Portugal med 300 soldager: Frodige damer, appelsintrær, svømmebasseng, salt luft fra Atlanterhavet, kenguruer, sykkelturer og antiloper. Vingården Quintas dos Vales i solfylte Algarve er ikke som alle andre vingårder!

Hvorfor ikke prøve ut litt av drømmen om det gode liv blant vinrankene i Portugal?  Kanskje bor det en fremtidig vingårdseier i deg? På vingården får du verdifull innblikk i hvordan alt skjer fra plukking av frodige drueklaser til ferdig tappete vinflasker. Du får også spennende kunnskap om vin med på kjøpet.

 

Litt av vinkjelleren fra Quintas dos Vales.

Litt av vinkjelleren fra Quintas dos Vales. Foto: Cristina Maria Solem

Vingården Quintas dos Vales i Portugal er omgitt av kunst på forskjellige områder. Frodige damer som svinger seg både her og der, flodhester som ruller lekende i gresset, samt elefanter som henger i palmene. Du kan overnatte på vingården, og se hvordan man høster inn druene. For vinrankene bugner av frodige drueklaser, og snart er det full aktivitet i vinmarkene. De første vindruene er om litt klare for innhøsting på Quintas dos Vales i Algarve. August og september er tiden for innhøsting av vindruer på den spennende vingården som ligger i Estombar, bare 50 minutter med bil fra flyplassen Faro sør i Portugal. Siden det er forskjellige druer som dyrkes, modnes de gjennom både august og september.

Et lite utendørskjøkken i hobbit-stil. Perfekt til sene sommerkvelder på vingården.

Et lite utendørskjøkken i hobbit-stil. Perfekt til sene sommerkvelder på vingården. Foto: Cristina Maria Solem

Vingården har både kunst, dyr og svømmebasseng, og passer både for romantiske par så vel som barnefamilier. I tillegg har vingården i Portugal noen leiligheter og villaer som de leier ut, et ypperlig utgangspunkt for å få innblikk i det portugisiske landsbylivet langt fra stress og mas. Boligene har utsikt til vinstokkene som ligger på rad og rekke overalt.

Fredelig svømmebasseng omgitt av vinranker.

Fredelig svømmebasseng omgitt av vinranker. Foto: Cristina Maria Solem

Fra stress til lave skuldre

«Country living» er populært for mennesker som lever en hektisk hverdag i byene.  Mange bymennesker som har unnet seg noen overnattinger på denne vingården har vært fulle av stress og hatt høye skuldre da de kom. Etter oppholdet opplyser flere at de har fått roen i seg med stille og harmoniske omgivelser. Vingårdsferie betyr rolige dager uten stress, mas og forurensing. Tempoet her er noe helt annet enn på «overbefolkete» feriesteder med et høyt lydnivå. Mer kortreist frukt enn dette skal det mye til for å toppe. Her spiser man appelsiner og plommer rett fra treet, med utsikt til vinranker så langt øyet kan se.

Elefantkunst festet i palmene.

Elefantkunst festet i palmene. Foto: Cristina Maria Solem

Det er ikke hverdagskost å trekke inn frisk saltluft fra Atlanterhavet mens man spankulerer rundt vinranker, spiser appelsiner, plommer og sitroner rett fra trærne for så ta seg en liten avkjøling i svømmebassenget – midt i en vingård!

Les også:

Algarve: Sykkelferie med Tour de France-gutta

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.