Home DestinasjonerEuropaM - Malta Malta: De fotogene øyene

Malta: De fotogene øyene

by Yvette-Marie Solem

Malta: Har du også blitt hektet på bildedeling på sosiale medier? Instagram er i vinden, og folk deler bilder som aldri før. Kribler du etter å ta bilder fra fotoskjønne steder, bør du reise til solskinnsøya Malta.

Malta er den lille øya som ligger rett under den italienske øya Sicilia. Både Malta med sine naboøyer Gozo og Comino har vært med i både film- og tv-produksjoner opp gjennom hele 50 år! Og det skjønner vi godt – for Malta florerer over av perfekte steder for den fotointeresserte. Du kan ta mange, interessante bilder på kort tid, for Malta er også et av Europas minste land.

Her har du noen forslag til spennende steder i Malta som både skjerper sansene, og har det lille ekstra som tar seg godt ut på bilder enten du legger de ut på Instagram eller bygger opp bildebasen din:

Popeye’s Village

Den piperøykende sjømannen Skipper’n (Popeye the Sailor) som får enorme krefter når han spiser spinat, holder til her i denne fargerike landsbyen. Helt siden Popeye-filmen ble spilt inn her på 1980-tallet, har dette stedet blitt en av Maltas populære attraksjoner. Stedet byr på vanntrampoliner og båtturer, og med den fargerike landsbyen gir dette mange kreative bilder!

Den blå lagunen på Comino

Den Blå Lagunen på den bilfrie søsterøya Comino som ligger mellom Malta og øya Gozo er også et populært sted for både dykkere og fotoentusiaster. Båtturer fra Gozo og Malta gjør at man lett kan ta et lagunebad i krystallklart vann. Liker du også å ta bilder under vann ligger det flere skip fra 2.verdenskrig på havbunnen utenfor Malta. Undervannssikten er opp til 30 meter, noe som gjør Malta til en av Europas fremste snorkle- og dykkedestinasjoner. Her er kart over skipene som ligger utenfor kysten av Malta og søsterøyene for deg som vil utforske mer:divernet.com

Bakgatene i elegante Mdina

Byen Mdina var Maltas gamle hovedstad på 1500-tallet. Når du går i gatene kan du nesten tro du befinner deg i middelalderen, med barokkarkitektur, statuer og panoramautsikt over Malta. Mdina er omringet av en høy bymur, og kalles for «The Silent City». Bare det å gå rundt i Mdina føles som en annerledes måte å meditere på som gir en indre ro for stressete bymennesker. Mdina gir mange flotte arkitekturbilder av elegante statuer og bygningsdetaljer.

Fiskerlandsbyen Marsaxlokk

Bare det å se alle de malte båtene her er en visuell fest for øynene! Marsaxlokk har en bukt som er fylt opp med fargerike og tradisjonelle fiskebåter som duver i vannet. Her er det mange pittoreske fotomuligheter!

Valletta

Litt kulturelt påfyll i ferien er et velkomment avbrekk fra det avslappende strandlivet. Hovedstaden Valletta ble bygd under renessansen og barokken på 1500- og 1600-tallet. Her er det hele bymiljøer med en helhetlig arkitektur i disse stilartene, noe som er ganske uvanlig. Siden Malta tidligere ble styrt av britene, finnes fortsatt de røde telefonkioskene samt de gule gammeldagse, engelske bussene som også er fine fotoobjekter. Malta er også med i Unescos liste over Verdensarven.

Få også med deg fotomulighetene på Upper Barakka Gardens, med flott utsikt over Grand Harbour.

Malta: Fototurister i byen Mdina. Foto: Yvette-Marie Solem

Malta: Fototurister i byen Mdina. Foto: Yvette-Marie Solem

 

Les også:

Malta – den blå lagunen på Comino

Malta – filmens mekka i 50 år!

Gozo – utflukt til saltøya!

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.