Home DestinasjonerEuropa Lavpris reisemål: Dette er Europas beste, gjett hvor…

Lavpris reisemål: Dette er Europas beste, gjett hvor…

by Reiseliv

Lavpris: Den portugisiske storbyen Porto er av Lonely Planet kåret til det beste europeiske lavprisreisemålet i 2017 – og på verdensbasis kommer den sjarmerende byen på tredjeplass over prisvennlige reisemål. Samtidig er den naturskjønne portugisiske øygruppen Azorene kåret til den tredje beste regionen i verden og den beste i Europa. Utmerkelsene er en del av Lonely Planets årlige «Best in Travel»-kåring.

Drømmer du om å invitere en kjæreste eller venn med på en solrik helgetur som ikke spiser opp hele budsjettet, er sjarmerende Porto et fint alternativ. Den portugisiske storbyen er kåret til Europas beste budsjettvennlige reisemål – og det tredje mest budsjettvennlige reisemålet på verdensbasis – i det anerkjente reisehåndbokforlaget Lonely Planets årlige «Best in Travel»-kåring.

Vinbyen Porto, som er Portugals nest største by, er en nydelig blanding av hyggelige gater, spennende museer, smakfulle restauranter og et stort utvalg overnattingsmuligheter – alt sammen til svært rimelige priser. Lonely Planet fremhever samtidig de nærliggende strendene og de mange billige direkteflyene som gunstig for den europeiske vinnerbyen, som ifølge forlaget er et opplagt reisemål for de som ønsker en storbyferie som gir valuta for pengene.

Byens sentrum, som er en del av UNESCOs verdensarv, skjuler flere historiske monumenter og bygninger, slik som São Francisco-kirken og Palàcio da Bolsa.

Mange besøkende velger også å dra på seiltur på Douro-elven i de tradisjonelle Rabelo-båtene, som i gamledager ble brukt til å transportere vintønner fra gårdene på Douros åssider rundt til vinkjellerne i byen.

Vinentusiaster kan glede seg til å besøke de stemningsfylte vinkjellerne eller de lokale vinbøndene, som gjerne viser deg rundt på markene og arrangerer autentiske vinsmakinger, mens handlelystne besøkende kan se frem til en god blanding av portugisiske og internasjonale storgatekjeder samt luksuriøse spesialforretninger og konseptbutikker.

Porto er ikke den eneste portugisiske stjernen i Lonely Planets 2017-kåring. Naturskjønne Azorene, som er en portugisisk øygruppe 1500 km fra fastlandet, er blitt kåret til den tredje beste regionen i verden – og den beste i Europa.

Lonely Planet fremhever spesielt de storslåtte naturopplevelsene og den karakteristiske lokale kulturen. Flere reisespesialister har utnevnt reisemålet til «det neste Island», fordi besøkende her kan oppleve alt fra frodige vulkaner og varme kilder til middelalderlandsbyer, høye klipper og barske kratre.

Og dette er tilsynelatende noe som verdens reisende setter pris på: De siste 12 månedene har antallet besøkende i Azorene steget med hele 31 prosent – en tendens som med stor sannsynlighet fortsetter i kjølvannet av Lonely Planets flotte utmerkelse.

Redaksjonelt innhold på Reiseliv leveres av Reisejournalist

Innsjøen Lagoa das Sete Cidades på Sao Miguel Island.

Gatebilde i Porto.

Porto: En vakker by også etter at solen er gått ned.

Ribeira Square i Porto er på UNESCO World Heritage-liste og kjent for sine fargerike bygninger.

Portugal: Det gode liv på vingård

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.