Home DestinasjonerEuropaP - Polen Portugal Aveiro, her kan du drive ditt eget ferieparadis

Aveiro, her kan du drive ditt eget ferieparadis

by Trond Thorud
Aveiro

Aveiro, som ligger vakkert til ved munningen av elven Vouga i Portugal, er stedet der du nå kan få ditt eget fort, Forte da Barra de Aveiro, som ble bygget på 1600-tallet. Overfor det tidligere soldathjemmet ligger et hvitt fyr som er inkludert i pakken. Hvis du tør å ta fatt på jobben med å forvandle de gamle bastionlignende bygningene til ditt eget ferieparadis.

Eller kanskje du har drømt om å drive en helt spesiell turistattraksjon? Det koster deg kun 6444 euro i året, det blir rundt regnet 65 000 kroner, eller pent sagt; kun 5400 per måned. Leieperioden er 50 år.

Så er det det med oppussing og vedlikehold da, det er jo langt fra gratis.

Flere slike muligheter går nå portugisiske myndigheter ut med, blant annet det majestetiske palasset Palacete do Conde Dias Garcia, som en gang huset en lokal greve med en forkjærlighet for brasiliansk arkitektur. Palasset med de 70 rommene kan bli ditt for bare 18 264 euro i året.

Aveiro

Fra bispepalass til 5-stjernes hotell?

Drømmer du om enda mer plass og en mer spirituell atmosfære, mangler det tidligere bispepalasset og klosteret Quinta do Paço de Valverde også en ny bestyrer som kan forvandle det til et fire- eller femstjerners luksushotell. Leien for denne imponerende eiendommen er bare 10 000 euro i året.

Muligheten til å sette ditt eget preg på disse imponerende historiske bygningene oppsto gjennom prosjektet REVIVE, som ble lansert av portugisiske myndigheter. Hensikten er å gjøre det mulig for kreative investorer å restaurere og bevare statseiendom med arkitektonisk, historisk og kulturell verdi.

Konserveringsverdige bygninger er offentlige eiendommer, men tilbys private investorer med krav om at bygningene skal utvikles til turistformål som for eksempel hotelldrift.

Aveiro
Dette fyret kan du nå leie for 5400 i måneden. Pluss kostnadene ved oppussing.

Historiske og kulturelle eiendommer

Denne typen historiske og kulturelle eiendommer er en viktig del av et lands historiske og sosiale identitet. Samtidig kan det å forvandle dem til for eksempel hoteller bidra til utviklingen av turismen i den regionen.

Portugisiske myndigheter ønsker på denne måten å bli hjulpet til å bevare bemerkelsesverdige bygninger av kulturhistorisk verdi, mens det samtidig gir en unik mulighet til private investorer som ønsker et hotell med en spesiell og stemningsfull ramme.

Mange av eiendommene som tilbys, bærer tydelig preg av å ha flere århundrer på baken, og de fleste vil kreve omhyggelig pleie. Men i hendene på rett person – og lommebok – kan et falleferdig palass eller fyrtårn gjenvinne fordums skjønnhet, til glede for både lokalbefolkningen og de 21 millioner reisende fra hele verden som hvert år velger Portugal som destinasjon.

Aveiro, stedet du nå kan drive ditt eget ferieparadisSå til slutt; hvis du er interessert i ditt eget palass eller fyrtårn, må du søkefør 6. mars og 4. mai 2020. Men det blir stadig lagt ut nye prosjekter på hjemmesiden til prosjektet, og her kan du allerede nå se noen av prosjektene som snart er på anbud.

7 heftige ideer når du likevel har ferie i Portugal

7 heftige ideer

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.