Home DestinasjonerEuropaT - Tsjekkia Tyskland Skisportsteder i Tsjekkia – en idé for vinteren

Skisportsteder i Tsjekkia – en idé for vinteren

by Reiseliv
2013-12-13 Tsjekkia.jpg

Skisportsteder i Tsjekkia har opplevd en enorm utvikling de senere årene med hensyn til kvalitet, noe som vi skandinaver har fått øynene opp for.

Selv om skiheisene og hotellene har fått en ansiktsløftning, er nemlig prisnivået fremdeles slik at det ikke skremmer noen. Test selv de unike spabadene i Klinovec eller mål krefter med World Cup-løypene i Nové Mesto na Morave.

Med gode skisportsteder og skiopplevelser følger gjerne en høy regning, men det er ikke alltid tilfellet – det skjer nemlig saker og ting i Tsjekkia for tiden. Skisportsteder pusses opp for harde livet, og et sted som Klinovec Ski Resort ved grensen til Tyskland er for eksempel i rivende utvikling. Når alt er klart til å tas i bruk, er det investert mer enn 600 millioner i stedet, men allerede nå er det mulig å ta del i alle aktivitetene uten å måtte tømme kontoen.

En av årets største nyheter fra Klinovec Ski Resort er samarbeidet med det tyske området Fichtelberg, som føyer mer enn 27 kilometer med skiløyper til stedets eksisterende nett. Samarbeidet innebærer dessuten at du nå ikke bare kan ta turen ned den tsjekkiske siden av fjellene, men også den tyske

Har du tatt med din indre våghals på skiferie, har stort sett alle tsjekkiske skisportsteder en snøbrettpark hvor du kan utfolde deg og få et adrenalinkick. Klinovec er intet unntak. Her finner du for eksempel den beste halfpipen i hele Tsjekkia, som tiltrekker seg snøbrettkjørere fra nær og fjern og som er vant til å arrangere internasjonale konkurranser.

Hvis du etter en lang dag med skiheiser og kalde fingertupper skulle trenge å få igjen varmen, ligger Jachymov bare 20 minutter unna. Her har du hele tre spa-steder å velge mellom. Stedene kan tilby ulike typer behandling og du kan blant annet få knadd ømme skuldermuskler etter en lang dag på ski. I tillegg til klassiske spa-behandlinger som massasje og sauna har hvert sted sine unike «radon treatments», som virker positivt inn på bevegelsessystemet og som etterlater selv de mest hardhudede med en myk overflate.

Vil du oppleve verdens beste skiløpere på kloss hold, har du muligheten i Nové Mesto na Morave midt i Tsjekkia. Stedet har mer enn 100 kilometer med velfriserte løyper for klassisk skigåing.

De gode skisportsteder med gode skiforhold og lave prisene er imidlertid ikke de eneste grunnene til å avlegge Klinovec eller Nové Mesto na Morave et besøk. Har du behov for et kulturelt innslag etter noen dager i snøen, ligger løsningen like i nærheten. Bare et par timers kjøring fra begge steder ligger «Den Gylne Stad» – Praha. Her kan du få stilt hungeren etter shopping og storbyliv før turen går tilbake til Norge.

Lære å skrive reiseartikler? www.reisejournalist.no

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.