Home DestinasjonerEuropaT - Tsjekkia Tyskland Tyskland: Skjønne Sanssouci i Potsdam

Tyskland: Skjønne Sanssouci i Potsdam

by Yvette-Marie Solem

Med 30 minutter kjøring fra Berlin kommer du til Park Sanssouci som ligger i Potsdam. Her opplever du en fantastisk del av tysk historie med kongelige palasser, kunstgallerier, velfriserte blomsterhager og fontener, noe som gjør Park Sanssouci til et av Potsdams mest populære grøntområder.

Kong Fredrik bygde Sanssouci Slott på 1740-tallet som et sommerpalass, som et sted der han kunne unnslippe sine offisielle plikter. I dag er palasset den største attraksjonen i Park Sanssouci.  Sanssouci stammer fra det franske ”sans souci” d.v.s. uten bekymring. Slottet ble bygget på bare to år og stod ferdig den 1.mai 1747.  Sanssouci Palace er et slikt palass som har overlevd både verdenskriger og er fortsatt i perfekt stand, nesten uforandret siden den spede begynnelse i 1746. Mange av kunstverkene fra innsiden av slottet ble fjernet under andre verdenskrig for å bevare dem.

Parken rundt inneholder fontener, skulpturer og flere berømte byggverk, blant annet et tehus i rokokkostil og lystslottet Charlottenhof. Fra 1990 har Sanssouci med sine slott og sin vidstrakte slottspark vært oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Bassenget foran slottet er omgitt av marmorstatuer, gudefigurene Venus, Merkur, Apollon, Diana, Juno, Jupiter, Mars og Minerva og de allegoriske fremstillingene av de fire antikke elementer, ild, vann, luft og jord.

Gjør som lokalbefolkningen, som har piknik i parken sammen med venner og familie på varme sommerdager. Midt på vinteren er landskapet dekket av snø, noe som gir Sanssouci et trolsk preg.

 

Tyskland: Det kinesiske tehuset fra 1800-tallet har lekre detaljer. Foto: Yvette-Marie Solem

Tyskland: Siciliansk hagestil i Sanssouci Park, Potsdam. Foto: Yvette-Marie Solem

Tyskland: Fontenen foran Sanssouci Slott er selve sentrum av parken. Foto: Yvette-Marie Solem

Tyskland: Park Sanssouci byr på vakre omgivelser. Til venstre i bildet en vindmølle fra 1700-tallet. Foto: Yvette-Marie Solem

Tyskland: Elegante skulpturer utenfor Sanssouci Slott i Potsdam Foto: Yvette-Marie Solem

Tyskland: Turister på vei ned Sanssouci Slott i Potsdam. Foto: Yvette-Marie Solem

Tyskland: Sanssouci slott fra innsiden der veggene er tett i tett med malerier. Foto: Yvette-Marie Solem

 

 

Les også:

Tyskland: Svipptur til vindistriktene

Portugal: Det gode liv på vingård

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.