Home DestinasjonerEuropaT - Tsjekkia Tyskland Julebordsesongen oppleves på en annen måte i Praha

Julebordsesongen oppleves på en annen måte i Praha

by Trond Thorud
julebordsesongen

Julebordsesongen er i full gang igjen, og jula dermed. Nordmenn i fleng opplever julebordet som den viktigste happeningen som skjer på jobben, og julen som årets høytid. Mange har begynt forberedelsene til både feiring, presangkjøp og familiehygge for lengst. Men; det finnes klare alternativer til hjemlige førjulstradisjoner, både til julebordet og å lage i stand en annerledes julestemning. En tur til Praha er nettopp en slik helt ny juleopplevelse.

Alle har ikke helt bestemt årets julebord, og tiden løper fort nå. Restaurantene her hjemme er mer eller mindre fullbooket allerede tidlig i oktober.

Muligheten ligger i å feire årets juleforberedelser utenfor landets grenser. Og kjøpe annerledes julepresanger.

Praha er bare to timer fra Oslo. Her er det masse muligheter. Hva med en stilfull restaurant som Kampa Park som ligger under den berømte Karlsbroen. Her kan du møte en eller annen berømthet som er i Praha. Kampa Park serveres gourmet mat av høy standard og kvalitet.

Julebordsesongen, mer artig i Praha

julebordsesongen

Skikkelig julebord! Pøslefest så et holder på markedene i Praha under juleforberedelsene.

Praha i førjulstiden er en spesiell opplevelse med salgsboder over hele nytorget hvor det er mulighet å kjøpe alt fra smijern til krystall.

Hele torget er dekorert med lys, juletrær og juledekorasjoner. Med litt snø i gatene blir stemningen trollsk og romantisk.

Og vandre blant bodene, ut på gammelbybroen mens snøen dekker bakken hvit og mørket senker seg over byen, hva mer romantisk enn det kan man forvente.

Praha året rundt

Det er flere andre alternativ til å feire i Praha. For de som ønsker det litt mer spesielt kan jo en middelalderfest være noe.

julebordsesongen

Utenom juletiden: Middelalderfest i Praha med nærkontakt med den tidens ridder.

Her er det mulighet til å kle seg i middelalderkostymer og feire som det ble gjort på den tiden. Her servers det tradisjonell Tsjekkisk mat eller bondekost.

I tillegg får man masse godt øl og underholdning fra middelalderen. Det er noe som må oppleves.

For de som ønsker noe mer så kan jo en tur til operaen før middag være en opplevelse. Prisene i Praha er langt under hva operaen koster her i Norge, så et besøk dit er verdt hver krone for den som liker denne kunstarten.

julebordsesongen

Når desembermørket setter inn er det på tide å lyse opp gatene, og tradisjonelt går lysmannen rundt og tenner gasslyktene i følge med et stort publikum.

Liker du artikkelen om julebordsesongen i Praha, så gi oss like på Facebook


Sjekk  5800 hoteller i Praha her, og bestill direkte

Reiseliv anbefaler Art Deco Imperial Hotelt sentralt i Praha med kun ti minutters spasertur fra Florenc. Art Deco Imperial Hotel ligger ypperlig til for sightseeing i Praha, med Karlsuniversitetet kun 10 minutter unna. Hotellet ligger i gangavstand fra Den astronomiske klokken i Praha, Prahas astronomiske klokke og Gamlebyens torg.

julebordsesongen

Et av rommene på Art Deco Imperial Hotell helt sentralt i Praha.

Du kan søke hoteller verden rundt og bestill direkte her på Reiseliv


.. ... .
Reiseliv er Norges eldste reiselivsmagasin på Internett, startet i 2000.

Velg og vrak blant verdens ti beste storbyer

velg og vrak

Katmandu i Nepal er blant de to beste byene å eise til i 2019. Alle foto: Pixabay

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.