Hjem DestinasjonerNorden GPS er redningen under ferieturen i Europa

GPS er redningen under ferieturen i Europa

av Reiseliv
2013-07-27 GPS-bruk.jpg

Både nordmenn og svensker synes det er vanskeligst å finne frem i Frankrike og Ukraina. GPS er redningen under ferierturen i Europa.

Stena Lines Bilferieundersøkelse 2013 forteller at svensker har lettere for å kjøre seg bort på utenlandsferien enn nordmenn.

Mens seks av ti nordmenn hevder at de aldri har kjørt seg bort, vedgår seks av ti svensker at: Joda – de har kjørt seg bort og vært på villspor i utlandet.

GPS er mest brukt av både nordmenn og svensker som veiviser. I begge landene svarer 62 prosent at de bruker GPS.

Både nordmenn og svensker synes det er vanskeligst å finne frem i Frankrike og Ukraina.

For nordmenn følger så Italia, Storbritannia og Bosnia som de neste vanskelige landene.

Deretter følger kart- og guidebøker, kart via telefonen, kart utskrevet fra nettet –og endelig er det fortsatt noen som spør seg fram.

Stena Line er et av verdens ledende ferjerederier med 38 skip og hovedkontor i Gøteborg. Stena Saga betjener ruten Oslo-Frederikshavn med avgang fra Oslo hver kveld med retur hver formiddag. Selskapet har et heldekkende linjenett med 22 ulike ruter til havner i Skandinavia, Baltikum, Storbritannia, Irland, Tyskland, Polen og Nederland. Stena Line har 6000 medarbeidere, og omsetningen var i 2012 ca. 10 milliarder svenske kroner. StenaBussen kjører hver ettermiddag fra Lillehammer, Kongsberg, Mysen og Sarpsborg til Stena Saga som da ligger ved kai på Vippetangen i Oslo.

Du vil sikkert like disse artiklene også