Home DestinasjonerEuropaI - Italia Irland Golfbaner i Irland, velg blant 400

Golfbaner i Irland, velg blant 400

by Reiseliv
2013-07-25 Golf Irland.jpg

Golfbaner i Irland, velg blant 400: Øya Irland er paradis for golfentusiaster, med både golfbaner i verdensklasse og fantastisk beliggenhet.

Totalt rommer øya mer enn 400 golfbaner, inkludert en tredjedel av verdens naturlige linksbaner, og noen virkelig eksepsjonelle mesterskapsbaner. Hvert år kommer over 240,000 golfspillere fra hele verden til kysten vår for å oppleve Irlands frodige greener og fairwayer.

Å komme seg vekk fra alle turistfellene og utforske Irlands andre perler er ikke bare sterkt anbefalt, det er obligatorisk! Du kan ta deg en pustepause fra en av Kerry-distriktets 20 golfbaner for å oppleve de snirklende veiene på Ring of Kerry, eller gå en tur fra Grange golfklubb for å utforske utløperne til fjellene Dublin.

Hemmeligheten til Irlands sjarm er øyas isolerte beliggenhet på den ville og vakre Atlanterhavskysten.

Golfbaner i Irland, det 19. hullet er viktig

I Irland er det 19. hullet akkurat like viktig som de foregående 18 hullene. Når du kommer inn fra en runde golf – beruset av den friske luften og den nydelige utsikten – blir du ønsket velkommen inn i klubbhuset, hvor du finner livlige barer og restauranter som serverer Guinness eller en god grogg. Det eneste vi forventer i gjengjeld er å få høre hvordan runden din har gått, og kanskje en sang eller to utover kvelden. Slik er Irland – tilfeldige møter blir til livslange vennskap, et par drinker på puben forvandles til en god fest, og golfturer som egentlig bare skulle være et engangstilfelle blir til årlige pilegrimsferder!

Linksbaner

For ivrige golfspillere som vil teste ferdighetene sine til det ytterste, finnes det ikke noe bedre sted enn Irlands linksbaner. Se for deg at du svinger avgårde med havbruset som bakgrunnslys, friske vinder som går fra å være din beste venn til din verste fiende på sekunder, og enorme sanddyner som skjuler alle slags fallgroper og muligheter. Dette er essensen av irsk linksgolfing, og med en tredjedel av verdens linksbaner som strekker seg langs nydelige, naturlige kystlinjer får du både i pose og sekk i Irland.

Postmarnock Golf Club i Dublin har arrangert 19 Irish Open siden den åpnet i 1894, og er sett på som en av verdens beste linksbaner. Det samme gjelder for Royal Portrush i Antrim-distriktet med dens Dunluce Links-bane, hvor greenene utfolder seg blant enorme sanddyner over Antrim-kystlinjen med nydelig utsikt av havet, klipper og øyer.

Et nyere tilskudd i kategorien spektakulære golfbaner er Old Head Golf Links, som du finner i nærheten av Kinsale i Cork-distriktet. Anlegget strekker seg 3 kilometer ut i Atlanterhavet, og banen skiller seg derfor ut fra de fleste andre. Med sin utrolig flotte havutsikt ble banen stemt frem av Links Magazine til klodens mest spektakulære golfbane i 2011!

Skjulte perler

Kom deg vekk fra allerede opptråkkede stier og utforsk noen av Irlands mindre kjente golfbaner. Her kan du nyte spillet i sin stillhet, med greenfees som ikke sluker hele reisebudsjettet.

Headfort Golf Club, like utenfor den historiske byen Kells i Meath-distriktet, tilbyr et av de fineste 36-hullsanleggene i Irland. Den Gamle Banen høster perfekte greener i flotte skogsomgivelser, mens den Nye Banen tar i bruk Blackwaterelven, og to øyer i den, noe som sørger for en veldig annerledes opplevelse. Med en imponerende gammel herregård i bakgrunnen, og hele 13 hull med vannutfordring, blir denne banen jevnlig stemt til en av de ti beste banene i Irland.

Ballyliffin, på Donegals Inishowen-halvøy, tilbyr to av verdens flotteste mesterskap-linksbaner, og er Irlands nordligste golfklubb. Old Links og Glashedy Links ligger plassert i et nydelig dynelandskap, med utsikt over Atlanterhavet. Det majestetiske klubbhuset tilbyr førsteklasses servering og gjestfrihet, og er blant de beste man finner i golfens verden.

Golfens beste

Navn på nylige Major-vinnere som Harrington, McDowell, Clarke og McIlroy, er bevis på at øya har et helt spesielt forhold til spillet. Mange lurer på hva som har gjort Irland til verdens minste golfsupermakt – svaret er golfbanene! Darren Clarke, vinneren av British Open i 2011, sier: “Jeg har spilt over hele verden, og du kan stole på meg når jeg sier at vi har noen av verdens beste golfbaner i Irland.”

Rory McIlroy, som vant to Majors allerede som 24-åring, lærte håndverket sitt på Holywood golfbanen i Down-distriktet og på de to verdensklasselinksene Royal County Down og Royal Portrush like i nærheten. Han er ikke i tvil om at denne oppveksten har lagt grunnlaget for hans senere suksess: “Vi har noen av de beste golfbanene i verden… og jeg mener at å ha disse golfbanene så nære, har hjulpet oss til å bli spillerne vi er i dag.”

Liker du artikkelen Golfbaner i Irland?

Liker du artikkelen Golfbaner i Irland, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.