Home DestinasjonerNorden Nordens tre hemmelige kystperler

Nordens tre hemmelige kystperler

by Reiseliv
2013-07-11 Norden-sommer Lesø Hoved.jpg

Nordens tre hemmelige kystperler: Du trenger ikke å reise helt til Middelhavet for å oppleve en flott kystferie for hele familien. Har du ennå ikke booket ferien, kan kanskje de skandinaviske kystperlene lokke deg denne sommeren.

I første kvartal i år, har reiselystne nordmenn brukt 28 milliarder kroner på reiser, i følge statistisk sentralbyrå. Men du trenger ikke å tømme lommeboka for å komme deg på en uforglemmelig kystferie.

Salte bad og svaberg i Sverige
Bohuslän er Sveriges vestligste landskap og er kjent for sine salte bad og svaberg. Den svenske vestkysten er et svært populært reisemål for norske familier. Her er det massevis av badeplasser, med både klipper og brygger å hoppe fra.

Tanumstrand
Kystbyen Grebbestad ligger kun 17 mil utenfor Oslo, og er den mest besøkte sommerbyen i kommunen Tanum. I skjærgården ligger Tanumstrand, som byr inn til After Beach med live underholdning, hver dag hele sommeren.

– Strandfester blir ofte forbundet med steder enda lenger sør for grensa enn Sverige. Men vi holder After Beach hver sommer her på Tanumstrand. På solskinnsdager er det rimelig trangt om plassen, men stemningen er alltid på topp, sier Maria Jarenfors som er markedssjef ved Tanumstrand hotell.

After Beachen er åpen for alle som befinner seg i skjærgården. Det serveres både mat og forfriskninger til store og små, akkompagnert med live musikk hver dag.

– Det er mange forskjellige artister som gjester oss i løpet av sommeren. I juli kommer faktisk Håkan Helström, sier Jarenfors.

Aldri langt fra kysten, i Danmark
Danmarks samlede kystlinje er over 7.300 km lang, så uansett hvor du er i landet, befinner du deg aldri mer enn 50 km fra kysten. I følge VisitDanmark er det Nordjylland som kaprer de fleste norske turistene.

– Hvis man ønsker et litt stabilt vær, er østkysten det beste alternativet. Her er det også mange aktiviteter utenom strandlivet, for de som reiser med barn, sier Mona Merethe Nortind, pressesjef i VisitDanmark.

Lesø
Øyferie er en annen måte å oppleve Danmarks kyst på. En halvannen times fergetur fra Frederikshavn finner du blant annet øya Lesø.

– Lesø er kanskje en mindre kjent destinasjon for nordmenn, selv om øya har massevis av turister hver sommer. Øya kan også oppleves på én dag, hvis man ønsker å bo på fastlandet, men ta en tur ut som en dagstur. Her kan du både sykle, bade, gå turer og ri hest, sier Nortind.

Hjemmelige trakter
Vil du tilbringe ferien innenlands, har Norge massevis av kyst å by på. Er godt vær et av kriteriene som står høyt oppe på lista, er Stavern det stedet med flest soldager i året her hjemme.

Norges beste sommerbyNylig ble den lille kystbyen i Vestfold også kåret til landets beste sommerby, gjnnom en avstemning på Reiseguiden.no.

– Stavern ligger geografisk gunstig til. Det er kort vei til både Oslo og Grenland, samt til ferger over til Danmark og Sverige. I tillegg til flere strender, kystnære naturområder og historiske ruiner, har vi Stavernfestivalen som begynner 11. juli. I sommer kommer blant annet Sting og Will I Am, sier Yngve Rakke, som er turistsjef i VisitStavern.

Liker du artikkelen Nordens tre hemmelige kystperler?

Liker du artikkelen Nordens tre hemmelige kystperler, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.