Home Historisk artikkelarkiv Barcelona mest pop i høst

Barcelona mest pop i høst

by Reiseliv
2012-10-01 Barcelona.jpg

Barcelona mest pop i høst: Nordmenns høstferieplaner viser at flere velger Barcelona, Praha, København og New York fremfor høstfavoritten London.

Høstferien nærmer seg, og mange har allerede planene klare for en utenlandstur. London er vanligvis alltid i toppen når vi nordmenn skal på storbyferie, men nå utfordres den gamle favoritten. Det viser ferske tall fra reisenettstedet Expedia.no.

—Det kan se ut til at vi har fått sett så mye av London på TV på grunn av sommerlekene at mange heller vil besøke andre byer denne høsten. Barcelona, Praha, København og New York har derfor tatt en større del av høstferiemarkedet, sier Charlotte Gogstad, administrerende direktør i Expedia Norden.

Gogstad sier at byens popularitet fortsatt er stor, men at det er andre byer som har økt enda mer denne høsten hvor nordmenn har vært ekstra reisehungrige. Hun mener at byen har mye å by på for både barnefamilier og vennegjenger.

– Tower of London og Madam Tussauds er evige klassikere som er perfekt for familier med små og store barn. London har også mange gode restauranter, og jeg anbefaler konseptet All I Want Ltd hvor du kan dra på matsafari blant de beste restaurantene og barene i London, sier Gogstad.

Også Øst-London har mye å tilby, og har du besøkt byen mange ganger tidligere kan du få nye opplevelser her. I Brick Lane kan du smake på mat og drikke fra alle verdens hjørner, og så få en trendy hårklipp ute på et gatehjørne.

Barcelona frister mest
Barcelona er høstens mest populære by, og passer perfekt for både barnefamilier og par. Grunnen er at den kan tilby alt fra late dager på strendene til alle de andre aktivitetene du finner i en storby. Og Barcelona er ikke bare en storby – det er en vakker storby.

— Den fantastiske utsikten fra Tibidabo, som også har flotte naturområder og en liten fornøyelsespark, er noe både store og små bør få med seg. I tillegg anbefaler vi The Barcelona Card som gir avslag på alt fra transport til restauranter og puber. For de fotballinteresserte anbefaler vi en sightseeing til en av verdens mest sagnomsuste fotballstadioner – Camp Nou, sier Gogstad.

Praha er en klassiker
Praha er en av Europas vakreste hovedsteder, og en av høstens favoritter. Byen kan tilby en unik blanding av historie, shopping, kultur og vakre bygninger. Tsjekkia regnes også som ølets hjemland, men husk at det kan være lurt å komme seg opp om morgenen.

—Landemerket Karlsbroen i soloppgang er et uforglemmelig syn og et must for nyforelskede og for lengst etablerte kjærestepar, og noe det virkelig er verdt å stille vekkerklokken for å få med seg. I tillegg anbefaler jeg Praha-borgen. Ta kabelbanen opp til slottet og gå en tur på en av de mange turveiene for å få med deg mest mulig av det vakre området, sier Charlotte Gogstad.

For barna har Praha mange flotte lekebutikker å by på.

– Tsjekkerne er kanskje best i verden til å lage høykvalitets tre-leker, og for de som husker tegneseriefiguren Muldvarpen fra Barne-TV på 80-tallet, er Praha stedet for et gjensyn. Her er det DVD-er og kosebamser å få kjøpt, sier Gogstad.

USA er høstens favorittreisemål
USA topper listen over reisemål for høstferien, og det er New York som er den mest populære destinasjonen.

—Sterk kronekurs gjør at nordmenn får mye for pengene i USA. Det er nok noe av grunnen til at så mange av oss velger å ta en tur over dammen, sier Gogstad.

Høsten er kanskje den beste tiden å besøke New York, og det er en helt fantastisk by enten du reiser med barn, på venninnetur eller vil unne deg noen dager sammen med din kjære.

—New York har et enormt tilbud av gode hoteller, restauranter, severdigheter, kultur og ikke minst shopping. I ”The Big Apple” ville alle finne noe som passer. En høsttur i Central Park og Botanical garden er noe du bør få med deg uansett hvem du reiser med, sier Gogstad.

Spis godt i København
På tredje plass over de mest populære reisemålene i høst finner vi ikke uventet København.

– Nordmenn synes fortsatt at Danmark er et deilig land, og København er det nærmeste vi kommer en kontinental atmosfære. Lei en sykkel og cruise rundt med kjæresten. Byen har en overflod av hyggelige kneiper og gode restauranter. Mange kjenner til Noma som har blitt kåret til verdens beste restaurant flere ganger, men København har langt mer å by på. De nye Torvhallerne ved Nørreport stasjon, hvor lokale produsenter selger sine kortreiste spesialiteter, har blitt en stor hit, sier Gogstad.

Hun legger til at kunstmuseet Louisiana en kort togtur utenfor København fortsatt er å regne som et must for de kulturinteresserte og at barna får sin dose moro på Tivoli og Zoologisk Have.

5 mest populære land
1. USA
2. Spania
3. Storbritannia
4. Italia
5. Danmark

5 mest populære byer
1. Barcelona, Spania
2. Praha, Tsjekkia
3. København, Danmark
4. New York, USA
5. London, Storbritannia

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.