Home Historisk artikkelarkiv Ho Chi Minhs hemmelighet

Ho Chi Minhs hemmelighet

by Reiseliv
2012-02-13 Barwin Ho Chi Minh Hoved

Ho Chi Minhs hemmelighet: Ho Chi Minh City, også kalt HCMC eller Saigon, har mange severdigheter. Du behøver ikke lete dem opp, de finner deg. Reiselivs Jan Barwin og Phan Thi Huong gir deg tips!

Det vrimler av byråer som har som livsoppgave å markedsføre HCMC for alt den er verd, så frykt ikke, du vil finne fram til alt du har lest om i reisehåndbøkene.

Eller kanskje ikke alt, det finnes noen små hemmeligheter, som f eks Phòng xoa bóp phục hồi sức khoẻ, Hội người mù thành phố, Medisinsk massasje i Blindeforbundets regi.

Et stort bygningskompleks som huser et utall blinde kvinner og menn, alle utdannede massaører, og de kan sitt fag.

Gikk gatelangs

Vi fant det fordi vi hadde gått gatelangs i mange timer, og var ganske møre både her og der, og vi lette og lette: Massasje!

Det vrimler av steder der du kan få massasje i HCMC, men denne dagen var det som å lete etter et toilett når det presser på som verst, – ikke her, – ikke der.

Vi satte oss ned på en mini-mini-mini-kafe, og i løpet av iskaffen spurte vi gamlemor som drev de to stolene og det ene bordet om hjelp, og hun visste råd: Blindeforbundet, ett kvartal unna. Merk deg adressen: 185 Cống Quỳnh.

Skriv det på en lapp, hold den opp mot nærmeste forbipasserende, og du er reddet.

185 Cống Quỳnh ligger rett ved turistgata Bui Vien.

Ho Chi Minhs hemmelighet

Stedet er bare merket på vietnamesisk, så det kan være vanskelig for en utlending å forstå det, men vel innenfor er alt bare fryd og glede. En times massasje fra isse til fotsåler for kroner 15.00. Sức khỏe! (Godt for helsa!)

Før og etter kan du sitte på en benk i det rolige gårdsrommet og nyte fraværet av traftrikk og mas.

Eller du kan vente til kvelden, når den verste varmen har lagt seg, og gå til den store parken rett ved, der det ofte er sang, dans og annen opptreden i mørke, varme timer.

Liker du artikkelen Ho Chi Minhs hemmelighet?

Liker du artikkelen Ho Chi Minhs hemmelighet, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Vil du ha nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.