Home Historisk artikkelarkiv Et av verdens beste ferieland

Et av verdens beste ferieland

by Reiseliv
Et av verdens beste ferieland

Et av verdens beste ferieland: Den Dominikanske Republikk i Karibia er et av de beste ferieland i verden å besøke. Konklusjonen kommer fra Lonely Planet, som har vurdert de mange feriestedene i verden og nettopp offentliggjort sin Topp 10-liste for 2013.

Stadig flere flyselskaper oppretter direkteruter til øya, og kombinasjonen sol, sand og surfing har brakt det karibiske ferieparadiset rett inn på den populære listen. Hvert år kårer Lonely Planet de ti beste landene, byene og områdene i verden. Guidene fra den kjente utgiveren av reisehåndbøker har nettopp utpekt den Dominikanske Republikk til et av de mest severdige land i verden å besøke neste år, og kaller landet for «Karibias Next Big Thing».

Mangfold til en billig penge

Det er særlig kombinasjonen sol, strand og surfing – alt til en billig penge – som har fanget Lonely Planets oppmerksomhet. Samtidig fremhever reisehåndboken at det karibiske ferieparadiset har mye mer å by på enn bare klassiske og luksuriøse feriesteder. Her kan man nemlig kombinere hvite sandstrender og turkis vann med høye fjell, fruktbare daler og en spennende historie som strekker seg helt tilbake til 1492, da Columbus oppdaget landet.

Med så ulike tilbud som hvalsafari, karneval, merengue-festival og karibisk moteuke samt ekstremsport som rafting, fjellklatring og store golfsteder er mulighetene mange for å fylle kofferten med eventyr og opplevelser før turen går tilbake til Norge.


Om Den dominikanske republikk

Christopher Columbus var den første turisten som la veien til Den dominikanske republikk helt tilbake i 1492. Siden har mange flere turister feriert her – blant dem de fire millionene som besøkte landet i 2010.

Den dominikanske republikk har mer enn 25 spesialutformede golfbaner, og er utnevnt til den beste golfdestinasjonen i Karibia og Latin-Amerika av den internasjonale sammenslutningen av golfoperatører. I tillegg kan landet tilby feriesteder i luksusklassen, en fantastisk vakker natur samt storslåtte byer og sjarmerende landsbyer fylt med varme og vennlige dominikanere.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.