Home Historisk artikkelarkiv Verdens beste restaurant?

Verdens beste restaurant?

by Reiseliv
2012-09-06- Verdens beste restaurant HOVED.jpg

Verdens beste restaurant? Ute etter en ny reiseidé? Besøke noen av verdens beste restauranter? Det blir mye reising, men kanskje du finner én dit du drar. Girona i Spania skal ha en av verdens beste!

Nettsiden wbpstars.com lanserer Top 60 som den definitive listen for alle som vil vite hvilke restauranter som akkurat nå er verdens beste. Listen er basert på inntrykk fra restaurantens gjester, matinspektører og fra wbpstars.coms redaksjon.

Listeplasseringene endrer seg kontinuerlig ut fra hvilke restauranter som til enhver tid er de beste. Om noen av topprestaurantene får for mange misfornøyde gjester og for dårlig input fra de anonyme inspektørene, så faller de ut av listen gjennom at de får en lavere totalbedømmelse.

Konkurransen blant de absolutte toppene blant verdens spisesteder er knallhard. wbpstars omtaler kun de absolutt beste fra alle verdens land. Hittil er ca 2500 av de aller beste restaurantene i omkring 100 land besøkt og vurdert, hvorav bedømmelsen av ca 400 restauranter fra drøyt 50 land er publisert på nettsiden.

wbpstars.coms arbeid pågår kontinuerlig, og de restaurantene som er publisert får ofte gjenbesøk. Innholdet er i all hovedsak helt eksklusivt, der et tusentalls bilder og rundt 800 filmer allerede er publisert fra de aller beste spisestedene. Dette er en historisk dokumentasjon, helt uten redigering, som viser virkeligheten ute i restaurantene slik den faktisk er, uten noen form for fusk.

Gjennom noen få museklikk gis verdens matinteresserte direkte adgang rett inn på kjøkkenet hos de absolutt beste og mest talentfulle kokkene som finnes. Et stort antall av de publiserte restaurantene har aldri tidligere tillatt at man har tatt bilder eller filmet fra deres restauranter. Et godt eksempel i så måte er de japanske topprestaurantene som er publisert. De har aldri tidligere tillatt noen form for offentlig dokumentasjon i den utstrekning som alle nå kan ta del i kostnadsfritt på wbpstars.

Nye omtaler og vurderinger av restauranter fra hele verden publiseres hver uke, og således fungerer nettstedet som en gourmetguide for alle som vil vite mer om de absolutt beste restaurantene som finnes. Hvilke som er verdt et besøk og hvilke man bør unngå. Det er kostbart å besøke en eksklusiv restaurant, men selv om en restaurant er kostbar og fremstår som god, så behøver den ikke være det.

wbpstars.coms Top 60-liste over verdens 60 beste restauranter oppdateres mye oftere enn bare en gang per år som er vanlig for mange restaurantguider. Samtlige restauranter risikerer å falle ut av listen om de for eksempel har ujevn kvalitet fra en kveld til en annen.

Restaurantene som bedømmes besøkes regelmessig av wbpstars.coms matinspektører som er anonyme og betaler alt selv. Men også restaurantgjester er velkommen til å gi sin bedømning.

wbpstars.com benytter seg av et sofistikert poengsystem for å få frem hvilken restaurant som er den beste. Sluttsummen for en restaurant baserer seg på syv ulike kriterier med en maxpoeng på 10 i hvert kriterium, bortsett fra kriteriet smak og kvalitet på ingrediensene der max poengsum er hele 40 poeng. Smak og kvalitet er med andre ord det absolutt viktigste for nettstedet og ikke hvem som har mest påkostet innredning, kan presentere rettene mest innovativt eller hører med blant de mest omtalte akkurat nå.

– Vi lanserer nå Top 60, som er et utmerket alternativ til andre lister som av og til kan synes å være basert mer på hype enn hva som faktisk burde legges til grunn når en topprestaurant bedømmes. Top 60 er derfor en god pekepinn for alle matelskere, sier Andreas Wadensten, eier og medgrunder av wbpstars.com.

Her er listen over Topp 60!

Du kan også følge wbpstars.com på Facebook sammen med drøye 70 000 andre personer som allerede har klikket på Liker på: http://www.facebook.com/wbpstars.

Du kan også følge oss på Twitter sammen med drøye 16 000 personer på: http://twitter.com/wbpstarscom

Ca 800 filmer er hittil publisert på YouTube: www.youtube.com/wbpstarscom. Disse filmene har allerede mer enn 1 000 000 visninger!

Wbpstars.com er en webside som utelukkende omtaler de aller beste gourmetrestaurantene fra hele verden, og ikke bare fra de deler av verden som har størst økonomisk innflytelse. wbpstars.com er for alle som synes at mat er mer enn noe man bare spiser, men mer en livsstil. Det pågår en evigvarende jakt etter verdens beste spisesteder, og nye omtaler publiseres forløpende. Top 60-listen oppdateres også jevnlig og lister opp de absolutt beste restaurantene akkurat nå.

Liker du artikkelen om verdens beste restaurant?

Liker du artikkelen om verdens beste restaurant, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.