Home Historisk artikkelarkiv Østersjø-ferie i Schleswig-Holstein, elegant og idyllisk

Østersjø-ferie i Schleswig-Holstein, elegant og idyllisk

by Reiseliv
Østersjø-ferie i Schleswig-Holstein

Østersjø-ferie i Schleswig-Holstein, elegant og idyllisk med hvite strender, attraktive promenader, innbydende hoteller og koselige ferieleiligheter gjør Schleswig-Holsteins Østersjø-bad fra Glücksburg i nord til Travemünde i sør til noen av de mest populære feriestedene i hele Tyskland.

De siste årene har de alle gjennomgått en real overhaling, slik at de kan tilby livsnytere og idrettsfolk, strandløver og shoppingfans nøyaktig den opplevelsesmiksen de søker i ferien.

Stranden er imidlertid fortsatt det viktigste kriteriet for en vellykket ferie ved Østersjøen. Og Østersjø-strendene i Schleswig-Holstein utmerker seg virkelig med sin hvite sand og sine behagelige strandkurver. Her er det gode rekreasjonsmuligheter uansett om du foretrekker idyllisk, uberørt natur, som ved Flensburg-fjorden eller Østersjø-fjorden Schlei, eller langstrakte strender velegnet for både vannsport og familieaktiviteter, som i Lübeckbukten.

Et av varemerkene ved de elegante Østersjø-badene er promenadene og utstikkerbryggene, for eksempel den nye sanddynepromenaden i Scharbeutz, som har vunnet reiselivsprisen i delstaten Schleswig-Holstein. Utsiktsplattformer, lekeplasser samt forskjellige ligge- og sittemuligheter gjør en spasertur her til en opplevelse – med utsikt mot stranden på den ene siden og mot utstillingsvinduene på den andre siden.

En rusletur på utstikkerbryggene i dag har ikke lenger så mye med rolige samtaler i lange hvite kjoler å gjøre. Nå er det opplevelser og attraksjoner som gjelder. Dette er den nye bryggen i Heiligenhafen et bevis på. Med sine 435 meter er den ikke bare et arkitektonisk spektakulært byggverk, men også den lengste utstikkerbryggen langs hele den tyske Østersjø-kysten. Bryggen kan skilte med egen lekeplass, vannlekeområde samt sol- og badedekk med liggestoler. I tillegg finnes en lounge med glassvegger som beskytter mot regn- og vindbyger. Om ikke lenge vil Heiligenhafen også få et marina-resort med livsstils- og velværehotell.

Østersjø-badene Travemünde og Timmendorfer Strand har vokst med tiden, og også her satses det på nye brygger og promenader i tillegg til den historiske prakten.

I Travemünde utenfor hansabyen Lübeck har den 1,7 kilometer lange strandpromenaden blitt renovert, og like ved kommer nå et nytt 4-stjerners hotell som kompletterer de historiske kulissene med stilfulle villaer, eksklusive butikker, spillekasinoer og luksuriøse hoteller. I tillegg har man begynt byggingen av en ny, 60 meter lang utstikkerbrygge. Den får blant annet egne leke- og sitteområder og kommer til å bli en ny attraksjon på stedet.

Timmendorfer Strand kan skilte både med Schleswig-Holsteins lengste strand og med den nettopp ferdigstilte, nye Seeschlösschen-Brücke. Broen er 135 meter lang og går fra Grand-Hotel Seeschlösschen og ut i Østersjøen.

Langt roligere, men ikke mindre elegant vil det kommende spa-hotellet på Schlossgut Weißenhaus bli. Både slottet og landsbyen, som ligger knappe 100 kilometer fra Hamburg, er fredet. Nå gjennomgår bygningen en påkostet restaurering og ombygging til luksuriøst overnattingssted med direkte tilgang til Østersjøen.

Også Glücksburg ved Flensburg-fjorden regnes blant de mer rolige Østersjø-badene i Schleswig-Holstein. Glücksburg er en historisk småby kjent for et romantisk vannslott, der det nylig ble innviet en ny hagebro i slottsparken, en vakker småbåthavn, ensomme badestrender og et stille landskap. Den er som et pust av Skandinavia i Nord-Tyskland. For å kunne tilby de tilreisende større variasjon har man forlenget byens promenade, slik at den nå går helt til Østersjøen.

For alle som liker fred og ro, anbefales Tysklands minste by, Arnis, som ligger på en halvøy i Østersjø-fjorden Schlei. Denne lille byen med sine velstelte hager og små bindingsverkshus har fortsatt en viss maritim betydning, noe båthavner og verft, et nautisk forlag, fiskere og fersk fisk på restaurantmenyene bærer vitne om.

Liker du artikkelen om Østersjø-ferie i Schleswig-Holstein?

Liker du artikkelen om Østersjø-ferie i Schleswig-Holstein, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.