Home DestinasjonerAsiaThailand Bilentusiaster vil lett få vann i munnen her

Bilentusiaster vil lett få vann i munnen her

by Trond Thorud
bilentusiaster

Bilentusiaster: Legendariske Jesada Technik Museum ligger en halvtimes kjøretur fra Bangkok sentrum og viser frem det beste av motorvogner, farkoster og luftfartøyer. Forskjellige typer klassiske biler, sjeldne veteranbiler, lette lastebiler, motorsykler, rickshawer, fly og lokomotiver er stilt opp side om side med uvanlige eksemplarer, for eksempel lille Microcar. 

Jesada Technik Museum har vært en institusjon i bilverdenen i et tiår og er en av de mest populære attraksjonene utenfor Bangkok. Museet ligger i den lille byen Nakhon Pathom og har som formål å ta vare på historien og arven etter all verdens farkoster og maskiner og presentere det for publikum.

Jesada Technik Museum stiller ut mange forskjellige motorvogner og fartøyer for bilentusiaster, for eksempel klassiske biler, sjeldne veteranbiler, lette lastebiler, busser, motorsykler, rickshawer, fly og lokomotiver.

Et av høydepunktene i museets utstilling er samlingen av mikrobiler – de bitte små bilene som dominerte europeiske veier i tiden etter annen verdenskrig. De ble bygget svært enkle på grunn av den store materialmangelen. 

Museet har sannsynligvis den største samlingen av mikrobiler i verden med over 300 objekter, og viser frem rundt 100 av dem.

Bilentusiaster i Europa inspirerte

Museet ble etablert av forretningsmannen Jesada Dejsakulrit, som har elsket biler helt siden han var liten. Da han reiste til Europa for å jobbe, møtte han andre bilentusiaster og oppsøkte transportmuseene i alle byer han kom til.

Jesadas første samleobjekt var en Messerschmitt KR200, en snodig tysk mikrobil han kjøpte i Sveits i 1997.

Siden fortsatte han å samle biler fra hele verden, og i dag sitter han med rundt 500 stykker, snack for bilentusiaster som drar til museet når de er på ferie i Thailand.

Jesada bestemte seg for å etablere et museum, og han åpnet det for publikum i 2007 under navnet Jesada Technik Museum. K-en i ordet «Technik» er inspirert av Technik Museum Speyer, som er et berømt transportmuseum i Tyskland.

Jesada Technik Museum er åpent for allmennheten, helt gratis, fra tirsdag til søndag kl. 9.00 til 17.00.

Det tilbys også aktiviteter utenfor museet, for eksempel en veteranbilparade i anledning kongens og dronningens fødselsdager, og internasjonale rallyløp.

Glimt fra museet

bilentusiaster
bilentusiaster
bilentusiaster
bilentusiaster
bilentusiaster

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her

Liker du artikkelen om museum for bilentusiaster i Thailand, så gi oss Like og del på Facebook

Du kan søke hoteller i hele Asia og bestille direkte her på Reiseliv

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.