Home DestinasjonerAsiaThailand Bangkok og reisetips, byferie kun i ett døgn

Bangkok og reisetips, byferie kun i ett døgn

by Per Henriksen

Bangkok er blitt en av verdens mest populære byer, og overgår London, Paris, Roma og New York. Her samles asiatisk kultur, historie, shopping, matopplevelser, natteliv og avkobling ved bassenget på hotelltaket.

Dette er reisetips som handler om Bangkok, byferie, historie, thaimat og natteliv

Hovedstaden Bangkok i Thailand har majestetiske og historiske templer, shopping og uteliv i verdensklasse, spennende mat langs gatene, rimelige hoteller og gjestfrie innbyggere er noe av det som tiltrekker turister til byen. Mange reisende som besøker Thailand begynner eller avslutter oppholdet sitt i landet med et besøk i Bangkok. Utstyr deg med dine mest komfortable sko, og forvent deg at det meste, på grunn av byens størrelse og trafikk tar lengre tid enn du er vant til hjemme.

Reisliv.no viser deg noen av de beste tips for deg som har 24 timer i Bangkok. Velg selv hvilke aktiviteter som passer til deg og din timeplan.

Dette er fine morgenopplevelser i Bangkok

Få et innblikk i buddhismen. I Thailand er over 90 prosent av befolkningen buddhister. Landet er dermed et av verdens mest buddhistiske land. Buddhismen spiller en sentral rolle i det sosiale livet i Thailand, noe du ofte merker på folks måte å være og tenke på. Få et innblikk i buddhismen ved å besøke et av de mange templer i Bangkok.

Wat Pho er byens eldste og største tempel i Bangkok, der du blir møtt av den enorme liggende statuen ”Reclining Buddha”. Tempelet huser også landets første universitetsutdanning i thaimedisin. Her kan du benytte anledningen til å få massasje hos virkelige profesjonelle massører. Du vil finne massasje hele veien gjennom byen, fra femstjerners spa til billige lokale massasjesteder. I den rimelige kategorien finnes bl.a. Touch (adresse: 11/2 Soi Ruamrudee, Ploenchit) der en times fotmassasje med tilhørende skulder, rygg og hodemassasje koster 300 bath (ca. 60 kroner). Åpningstider: Åpent hver dag mellom kl. 8.00–17.00.

Slik finner du veien hit: Ta båten “Chao Phraya River Express” til Chang Wang Luang Pier. Wat Pho ligger noen få minutter gange unna.

Rett i nærheten av Wat Pho ligger to andre severdigheter som du ikke bør gå glipp av.

The Grand Palace er en spektakulær bygning som både består av et gullglitrende palass og et tempel. The Grand Palace i Bangkok ble bygd i 1782 og var i 150 år hjemmet til den thailandske kongefamilien. Åpningstider: Åpent hver dag mellom kl. 8.30–15.30.

Wat Phra Kaew, Hjemmet til Emerald Buddha er det mest berømte tempel Bangkok. Tempelet ligger ved The Grand Palace.

Åpningstider: Åpent hver dag mellom kl. 8.30–15.30.

Formiddagen – når bylivet har våknet

Shopping i verdensklasse. Etter å ha opplevd en morgen med mer åndelig karakter, passer det å utforske den mer kommersielle siden av byen gjennom de lokale markedene. I forbindelse med disse er det vanligvis et godt utvalg av smakfull gatemat.

Pak Klong Talad Flower Market er et blomstermarked der blomsterprodusenter fra hele Thailand kommer for å selge sine blomster til blomsterbutikker og enkeltpersoner. Dette markedet i Bangkok er åpent døgnet rundt, og ønsker du å få mest mulig ut av markedet og oppleve den travle atmosfæren, bør du være tidlig ute, allerede klokken 3–4 om morgenen. Åpningstider: Åpent døgnet rundt.

Slik finner du veien hit: Markedet ligger på Chakphet Road. Du kan enten komme hit med taxi eller ta hurtigbåten til Saphan Phut og deretter gå det siste stykket.

Chatuchack Weekend Market. Hvis du kan legge oppholdet ditt i byen til en helg, bør du dra til et av verdens største helgemarkeder: Chatuchack Weekend Market. Her kan du virkelig finne alt mellom himmel og jord: mat, klær, innredning og møbler, elektroniske gadgets osv. Mange leverandører tilbyr frakt hjem til Norge.

Åpningstider: Fredager og søndager mellom klokken 6.00–1800, onsdag–torsdag kl. 6.00–18.00 (bare blomstermarkedet).

Slik finner du veien hit: Ta metroen til Mo Chit stasjon, oppgang nummer 1 og følg deretter folkemassene.


Tips!

Hvis du drar til Chinatown må du ikke gå glipp av å smake på durianfrukt, en stinkende, men overraskende god frukt med en myk konsistens.

Or Tor Kor Market ligger rett overfor Chatuchack Weekend Market. På markedet vil du finne råvarer av alle typer av absolutt høyeste kvalitet. Markedet har også blitt kalt et av verdens beste markeder av CNNGo.

Åpningstider: Åpent hver dag mellom kl. 6.00–20.00.

Slik finner du veien hit: Rett overfor Chatuchack Weekend Market, den nærmeste metrostasjonen heter Kamphaeng Phet.

Etter en god lunsj, bruk ettermiddagen

Shopping i verdensklasse. Etter å ha handlet på utendørs markeder i høy luftfuktighet, kan det være fint å hengi seg til shopping i luftkondisjonert miljø.

Metrostasjonen Ratchaprasong er et bra utgangspunkt når du ønsker å besøke noen av Bangkoks mange kjøpesentre som ligger som perler på en snor. For å nevne noen få varehus som er verdt et besøk; MBK, Siam Paragon, Central World og Emporium.

En rask måte å komme rundt i Bangkok over lengre distanser er Skytrain. Kortere distanser er tuk tuk ok, og bruk kun taxier med takstameter. Turister betaler ofte altfor mye når takstameteret ”er ute av drift”.

En lang og herlig kveld

Spis ved elva.Chon Thai restaurant Etter mange timer til fots passer det godt å trappe ned ved elva «Chao Phraya». Lei gjerne utstyr på en privat båt, som tar deg rundt på elva på ca. 20 minutter (en god måte å bli kvitt de mer nedslitte båter for grupper). Et tips erå reservere et bord på som ligger ved elva i det elegante hotellet Siam Hotel. Da er båttur nemlig gratis. Når du reserverer, ber du bare om å få til å bli hentet på kaien «Saphan Taksin» som ligger ved siden av metrostasjonen med samme navn.

En himmelsk drinkopplevelse. Avslutt kvelden med en drink i høyden. SkyBar Atop State Toweri Lebua Hotel kan være en av de mest fantastiske takbarene du har besøkt. Kleskoden her er «smart casual» som ikke betyr at du trenger å være stivpyntet, men det er bra om du lar badesandalene og shortsen bli igjen på hotellrommet. Prisene på øl, cocktails og champagne er litt høyere her enn i mange andre av barer i byen. Du betaler først og fremst for den fantastiske utsikten over byen og elven.

Hva kan jeg oppleve i Bangkok? Du finner mange reisetips til Thailand og Bangkok her på Reiseliv.

2013-09-20 Bangkok-aktiviteter.jpg

Bangkok er full av historiske bygninger, blant annet Det Gyldne Palass og det tilliggende templet Wat Pho på bildet.

 

2013-09-20 Bangkok-aktiviteter - 2.jpg

Avslutt kvelden i Bangkok høyt over gateplan, med en hyggelig middag eller i verdens høyest beliggende åpne bar på toppen av Lebua Hotel.

Liker du artikkelen om byferie i Bangkok?

Liker du artikkelen, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller kommenter på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Har du skrivekløe?

Les her hva du kan gjøre med det. Du inviteres til å skrive din artikkel her på Reiseliv under Din Reiseartikkel

Lik og del

Del artikkelen på dine sosiale medier, gled venner, kjent og bli kjent med noen. Klikk på ikonene under:

Kontakt oss

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:


    Thaimat er så herlig – nemlig!2013-03-04 Thaimat.jpg

    Du liker kanskje også

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.