Home DestinasjonerEuropaI - Italia Irland Spennende museer og kultur i Torino, pluss Juventus

Spennende museer og kultur i Torino, pluss Juventus

by Per Henriksen
spennende museer

Spennende museer Det finnes mange ting som lokker reiseglade nordmenn til Italia, og støvellandet er et flott alternativ til andre populære ferieland rundt Middelhavet som Spania og Frankrike. Blant landets mest populære storbyer finner vi destinasjoner som Roma, Venezia, Napoli og Milano, men det finnes også spennende byer som får mindre oppmerksomhet.

Et godt eksempel på dette er Torino, som kan skilte med alt fra nærliggende vintersportområder til fotball og museer i verdensklasse. Den brede elven Po renner gjennom byen, og de italienske alpene gir deg flere billedskjønne motiver du kan forevige med digitalkameraet fra en av byens mange travle gater eller kafeer.

spennende museer

Den vakre og kjente elven Po renner gjennom Torino.

Spennende museer – Et mekka for historieselskere

Den moderne storbyen Torino vrimler av moderne kafeer og restauranter som tilbyr god mat og drikke til både turister og lokalbefolkningen. Torino er den italienske museumsbyen framfor noen, og den kan blant annet skilte med sitt eget egyptiske museum.

Museet undergikk en stor renovering i 2015, og du kan blant annet beundre en statue av Ramses II og verdens største papyrus-samling.

Kunstelskere har også nok av opplevelser i vente, og de kan se på alle maleriene i Castello de Rivoli med utstillinger fra både lokale og internasjonale kunstnere.

Torino er historisk kjent som den italienske bilbyen, og på dette museet kan du få med deg en av de første Peugeot-bilene fra 1892, eller kanskje frister det heller å se på lokale Fiater og Ferrarier?

Opplev Italias beste fotballag

spennende museer

Den kjente Juventus stadion.

Juventus er en av verdens mest berømte fotballklubber, og med syv strake seriegull er det ingen tvil om hvem som har dominert italiensk fotball det siste tiåret. Juventus er derfor ofte favoritt blant bookmakerne til å vinne Serie A.

Dersom laget går helt til topps i Mesterligaen, og du liker å vedde, gjelder det om å finne frem til nettsider som gir best odds. Jeg er ingen storspiller, men når det kribler litt så foretrekker jeg blant annet bet365 som jeg synes fungerer godt.

Lagets trener uttalte nemlig nylig at laget hans ikke kommer til å prioritere den gjeveste europacupen denne sesongen, noe som raskt fikk oddsen på en Juventus seier til å stige i markedet.

Disse uttalelsene bør allikevel tas med en klype salt, og mange føler seg sikre på at Juventus nok en gang kvalifiserer seg for åttedelsfinalene etter høstens gruppespill. Laget skal spille tre hjemmekamper i Mesterligaen denne høsten, og i tillegg kommer prestisjetunge seriekamper mot rivaler som Milan, Napoli og selvsagt byrivalen Torino.

Sistnevnte kan forøvrig fungere som en god reserveløsning hvis du er i byen når Juventus spiller borte, eller hvis kampen på Juventus Stadium er utsolgt.

spennende museer

Fotballaget Juventus i 1897.

Etter å ha kost deg med museer og fotballkamp, kan vi også anbefale at du drar litt utenfor byen. For en gratis panoramautsikt over Torinos skylinje kan du dra opp til Superga via Sassi.

Dette er en enkel dagstur fra Torino, og du kan se hele byen fra dette utsiktspunktet. Vel nede i sentrum igjen er det mulig å gå i de sjarmerende sentrumsgatene, og særlig spaserturen fra Via Roma til Piazza Castello viser Torino på sitt aller beste. På Piazza Castello finnes det en rekke historiske barer og restauranter, blant annet Mulassano og Baratti & Milano, hvor sistnevnte åpnet dørene så tidlig som i 1873.

spennende museer

Det populære Balon-markedet i Torino. Foto: Pixabay

Artkkelen ble første gang publisert 7. september 2018 her på Reiseliv, og er oppdatert per dato.
Liker du artikkelen, så gi oss like på Facebook


Reiseliv er Norges eldste reiselivsmagasin på Internett, startet i 2000.

Overnatt på et slott og smak vin i Piemonte

overnatte

Mario Olivero, ønologen hos Marchesi Alfieri tar gjerne på seg å vise rundt i vinkjelleren og smake vin.

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.