Home DestinasjonerEuropaI - Italia Irland Sicilia hett ferietips med Siracusa og Taormina

Sicilia hett ferietips med Siracusa og Taormina

by Trond Thorud
Siracusa

Sicilia hett ferietips med byene Siracusa og Taormina: Italia er blant de beste feriedestinasjonene for nordmenn. Enten du tenker deg en 2-ukers lang sommerferie eller en rask helgetur så har Italia noe for deg. Fantastisk natur, en rik historie og utrolig klima, her finner du alt.

Sicilia og byen Siracusa

Siracusa: Hvis du liker fotball anbefales det å få med seg enten Juventus eller Roma live, to av de beste italienske lagene som også har en utrolige atmosfære på sine kamper. Hos bet365 får du tippe-tips om Roma sine muligheter i Champions League etter at de slo ut Barcelona. Legger du til at Italia har gode shoppingmuligheter, fabelaktig mat og enestående vin skjønner du hvorfor støvellandet er et populært reisemål.

Og på tuppen av støvelen finner vi Sicilia, en autonom region i Italia og Middelhavets største øy. Regionen er skilt fra fastlandet ved Messinastredet på 3 km, og matcher nesten Norge når det gjelder innbyggertall. Men der stopper også likhetene.

Hett ferietips

Sicilia har flere flotte byer og attraksjoner å se over hele øyen, men et godt tips for «nybegynnere» er å fly inn til Catania og utforske østkysten. Selve byen Catania er lite å skryte av fra et turistperspektiv, men du er kun en knapp time unna perler som Siracusa og Taormina.

Siracusa er den historiske hovedstaden på Sicilia, og er blant annet kjent for å være fødestedet til Arkimedes.

 Siracusa på UNESCOs verdensarvliste

Siracusa står på UNESCOs verdensarvliste, og det er ikke vanskelig å se hvorfor. Du kan vandre gatelangs i de trange gatene, slikke sol på de billedskjønne strendene eller ta en pit-stop for et glass rødvin eller en italiensk iskrem mens du nyter utsikten.

Men hvis du virkelig vil ha utsikt, så er det Taormina du reiser til.

Siracusa

Utsikt over Taormina på Sicilia. Foto: Jeanne Menjoulet


Kjøreturen fra flyplassen tar under 60 minutter, og på turen har du uskjermet oversikt over vulkanen Etna mer eller mindre hele veien. Det går også en direktebuss fra flyplassen som koster deg ca 70 kroner.

Vulkanen er over 3300 meter høy, en av verdens mest aktive og gir et utrolig bakteppe i horisonten. Snødekte Etna gir en fantastisk kontrakt på en varm vår- eller sommerdag i Taormina.

Med sine 250 meter over byr Taormina på en fantastisk panoramautsikt. Du får en utrolig utsikt over både Middelhavet og Etna i bakgrunnen, og det befester Taorminas posisjon som en veldig Instagram-vennlig liten landsby.

De små gatene er fulle av koselige restauranter og kafeer, lokalt produserte suvernirer og selvfølgelig iskrem og andre søtsaker. Det greske amfiteateret er byens største turistattraksjon, og herfra reiser du ikke uten å ta bilder.

Siracusa

Det gamle amfiteatret i Taormina. Foto: Andrea Schaffer


Et lite innsidetips hvis du besøker Taormina: ta turen (med buss) opp til Castelmola, den lille landsbyen ovenfor Taormina.

Med sine 500 meter over havet gir det en helt ubeskrivelig utsikt over Taormina, Middelhavet og Etna. Bussen går hver time mellom de to landsbyene, og koster deg 30 kr for en returbillett.

Castelmola er veldig liten, og du trenger ikke å sette av mer enn 1-2 timer. Ta deg et glass av den lokalproduserte mandelvinen og nyt en av de beste utsiktene i Europa. Benvenuto!

Sicilia hett ferietips – Liker du denne artikkelen?

Liker du artikkelen Sicilia hett ferietips, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller kommenter på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Har du skrivekløe?

Les her hva du kan gjøre med det. Du inviteres til å skrive din artikkel her på Reiseliv under Din Reiseartikkel

Lik og del

Del artikkelen på dine sosiale medier, gled venner, kjent og bli kjent med noen. Klikk på ikonene under:

Kontakt oss

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

  Sicilia: Reis til vakre Taormina!

  Sicilia: Kunstnere ved hovedtorget Piazza Piazza IX Aprile i Taormina. Foto: Yvette-Marie Solem

  Leave a Comment

  Du liker kanskje også

  Reiseliv

  Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.