Hjem DestinasjonerEuropaItalia Italias vakreste langrennsrute, Cortina Dobbiaco

Italias vakreste langrennsrute, Cortina Dobbiaco

av Hilde Halvorsen
Italias vakreste langrennsrute

I februar arrangeres igjen det årlige turrennet Granfondo Cortina-Dobbiaco i Tour de Ski løypa. Denne er regnet for å være Italias vakreste langrennsrute gjennom Dolomittene, et UNESCO naturverdensarvområde.

Dette populære internasjonale skirennet finner sted 1. og 2. februar 2020 og arrangøren har satt et tak på antall deltakere med 3000 fordelt på de to rennene. Lørdag er det 30 km skøyting i Tour de Ski trasseen fra Cortina til Dobbiaco, med ankomst i Dobbiaco’s Nordic Ski Arena, hvor verden’s langrennselite kjemper om poengene under verdenscuprennene i januar.

Søndag byr på 42 km klassisk stil fra Dobbiaco, med målstrek ved det ikoniske klokketårnet midt i sentrum av den sagnomsuste alpebyen Cortina d’Ampezzo. Begge rennene har stor publikumsoppslutning og deltakerne blir heiet frem av entusiastiske tilskuere langs hele den historiske løypa som følger trasseen til den tidligere jernbanelinjen som en gang slanget seg over Cimabanche fjellpasset mellom Sydtyrol og Dolomittene.

Italias vakreste langrennsløype

Den tidligere Dolomittiske jernbanelinjen, nedlagt i 1962, har vært åsted for Granfondo Cortina-Dobbiaco helt siden første utgave fant sted i 1977, og er regnet for å være en av verdens vakreste lanngrennsruter. Deltakerne går gjennom belyste tunneller og over raviner på trebroer, og blir belønnet for strevet med spektakulære panoramaer og berømte Dolomittiske fjellformasjoner som 3 Cime di Lavaredo.

Høyeste punkt er fjellpasset Cimabanche (1,530 moh) som ligger cirka halvveis i rennet, og maksimaltid for deltakerne er satt til fire timer. Ruten har vært inkludert av FIS som offisiell Tour de Ski etappe siden 2010, og 2. januar 2020 går startskuddet for herrenes 35 km fristil fra Cortinas historiske bysentrum, med ankomst i Dobbiaco’s Nordic Ski Arena.

Cortina hører til Dolomiti Nordic Ski, som tilbyr et stort nettverk av velpreparerte lanngrennsløyper, mens Dobbiaco kanskje er mest kjent i Skandinavia som Ole Einar Bjørndalens adopterte hjemsted.

Cortina har lange vintersporttradisjoner

Italias vakreste langrennsrute

Foto: Granfondo-Cortina-Dobbiaco

Cortina har lange vintersportstradisjoner og er hver vinter vert til en rekke internasjonale mesterskap i flere disipliner, inkludert alpint, langrenn, snowboard, freeride, og curling. Det hele begynte med vinter-OL i 1956 – Cortina’s borgermester kom til Oslo i 1952 for å ta imot OL-flagget – og Cortina fortsetter å trekke vintersportutøver til sitt helt unike fjellandskap.

I 2010 var Cortina’s Olympiske ishall vert til verdensmesterskapet i curling hvor Norge tapte til Canada i finalen, og hver januar finner verdenscupen i alpint for damer sted på Tofana’s berømte løyper.

Også i år ventes stor oppslutning om det populære Dobbiaco – Cortina skirennet og man skal ikke nøle for lenge med å melde seg på dersom man vil ha en garantert plass i Italias vakreste langrennsrute. For mere informasjon og påmelding se Dobbiacocortina.

Overnatting kan du også gjøre på her på Reiseliv hotellbooking i Dobbiaco eller i Cortina.

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her

Liker du artikkelen om Italias vakreste langrennsrute, så gi oss Like og del på Facebook


.. ... . Reiseliv er Norges eldste reiselivsmagasin på Internett, startet i 2000.

Vintereventyr lokker nå i de hvite Alpene

Du vil sikkert like disse artiklene også