Home DestinasjonerEuropaP - Polen Portugal Lisboa – forelsket ved første blikk!

Lisboa – forelsket ved første blikk!

by Yvette-Marie Solem

Lisboa har mer sol enn Madrid, Roma og Athen. Mens de fleste rundt Middelhavet svetter seg gjennom sommeren, sender Atlanterhavet en mild bris over Portugals hovedstad Lisboa, og fungerer som en utendørs air-condition.

Europas San Francisco
Lisboa er blitt en attraktiv by å besøke med sin historiske sus i gatene. Byen er som San Francisco, med sine gule sporvogner som snirkler seg frem i svingete gater mellom byens sju høyder. Disse trikketurene har de holdt på med helt siden 1873, da den første gule sporvognen hadde sin jomfrutur. Reis-tilbake-i-tid-trikkene er populært blant turister, og har gitt Lisboa kallenavnet ”Europas San Francisco”. Ta den gule trikken nr.28 fra Praca do Commercio til siste stopp ved borgen ”Castelo de Sao Jorge” i bydelen Alfama (bydelen er den eldste originalen delen av Lisboa fra 1200-tallet) som har en herlig utsikt over Lisboa.

Hemmelig oppskrift Pasteis de Belém
Businessen går så det suser i det berømte konditoriet Pasteis de Belem. Årsaken er konditoriets smakfulle kaker: pastél de Belém. I vår verden av informasjonsdeling, har dette gamle konditoriet klart å holde på den hemmelige oppskriften av Portugals beste bakverk i over 100 år. Det er bare en håndfull betrodde mennesker som kjenner til den ekte oppskriften av «pastel de Belém», til tross for utallige imitasjoner som finnes overalt under navnet «pastel de nata».

Folk er såpass besatte etter disse kakene at de villige står i kø utenfor Pasteis de Belem, i lange rekker opptil en time for å sikre seg disse smaksopplevelsene. Hold deg fast: konditoriet selger 50 000 av disse kakene hver søndag! Så er du en kakemons, vet du hvilket konditori du må reise til for den ultimate kakeopplevelsen.

Folksomt blir det i bydelen Belém som er det mest vakreste stedet i Lisboa fordi byens to største juveler ligger her: Mosteiro dos Jerónimos (Jeronimosklosteret) – som er et must med sin renessansekirke og kloster, samt Torre de Belém. Begge av disse overdådige byggverkene står på UNESCOs verdensarvliste.

Taxi er svimlende billig i Lisboa når man sammenligner med Skandinavia sine priser. Fra Lisboa sentrum til Belem tar det ti minutter med taxi. Takstameteret starter på 3 euro og slutter på 7-8, så hele turen koster rundt 50-60 kroner.

Pasteisdebelem.pt

Golden Gates tvillingsøster
Lisboas Vasco da Gama-broen er den lengste broen i Europa, hele 17 kilometer lang. Verdensrekorden for det største spisebordet ble satt da rundt 15.000 mennesker fikk servert lunsj på broen som en del av åpningen. I enden av broen på motsatt side av Belem, står søskenbarnet til den berømte brasilianske Kristusstatuen i Rio De Janeiro, kjent som Christo-Rei .

Kopierer økosystemer
Lisboa har også verdens nest største akvariet. Med en tank som rommer 7 millioner liter vann, over 16.000 dyr og planter, og 4 forskjellige økosystemer som kopierer Atlanterhavet, Stillehavet, Det indiske hav og Antarktishavene, får man garantert en unik og fortryllende opplevelse med enda flere lekre bilder å ha med hjem fra ferien. www.oceanario.pt

Four Seasons
Hadde det ikke vært for ørene, hadde smilet gått trill rundt. Oppholdet på luksuriøse Four Seasons (hotellene som er kjent for luksus og velvære verden over), gir garantert et smil om munnen når man våkner opp i de fløyelsmyke sengene. Frokosten er intet unntak. Gentlemenn florerer diskret rundt, og man blir behandlet på kongelig vis. Kelnerene trekker ut stolen, og serverer hva man måtte ønske fra kjøkkenet. Det mangler verken på service eller utvalg av sunne frokostvarer som gir en kickstart på et særegent Lisboa-opphold.

Personalet som er utstyrt med høyeste nivå av service, tipset oss om byens juvel: Belem. Vi sees igjen til høsten til en ny Lisboa-reise! www.fourseasonslisboa.com

PS: Lisboa er avhengighetsskapende – ett tygg og du blir hekta!

 Les også Den unike vin fra Portgal

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.