Home Destinasjoner Nederland: Svømmesesongen starter i Haag

Nederland: Svømmesesongen starter i Haag

by Yvette-Marie Solem

Årets største strandfest i Nederland kommer 2017 til Haag, nemlig BonFire Beach Fest som organiseres av Lustr. Arrangementet starter helt i begynnelsen av strandsesongen, i månedsskiftet april mai, der de holder på i to dager. Musikk, kultur og idrettsaktiviteter kommer finne sted på tre ulike plasser mellom Zwarte Pad og havnen i Haag.

Scheveningen er strandbyen like utenfor Haag i Nederland som arrangerer festen, og besøkes allerede av millioner av turister som hvert år som kommer dit for å nyte kystlivet utenfor storbyen. Et slikt vakkert og ettertraktet sted er perfekt for en spektakulær åpning av årets strandsesong.

Flammeshow – tango og fyrverkeri

Årets festivaltema er ild. Det passer perfekt for det Scheveningen er kjent for: fyrverkerier og bålbrenning. De som besøker festivalen kan forvente seg teatralske ildshower, poi-dansere, flammeslukere, lysshower og fyrverkerier, tangodans, flamencomusikk og et fakkeltog om natten. I samarbeid med Haags kommune og besøksnæringen i Scheveningen, kommer også den vakre bulevarden og piren involvertes i to-dagers-festlighetene. Arrangørene regner med at mellom 50000 og 100000 besøkende kommer hit under dagene.

Under denne perioden skjer det også andre arrangement i Haag, for eksempel Kongens dag den 27. april, som er Hollands nasjonaldag. Da blir det mange gøyale aktiviteter i byens sentrale deler. Den 5. mai er det Nederlands nasjonale frihetsdag, noe som feires i Haag med ”Bevrijdingsfestival”: En stor festival med ulike 6 scener for å hylle den nederlandske friheten med de største artistene. Dette under temaet ”Frihetens ambassadører”. Arrangementet finner sted i parken Malieveld i Haag, og er helt gratis.

Nederland: Sol Beach Restaurant i Scheveningen. Foto: NTBT

Nederland: Sol Beach Restaurant i Scheveningen. Foto: NTBT

 

Les også:

De snodige kubehusene i Rotterdam

Rotterdams nye ikon Marthal

 

 

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.