Home DestinasjonerAfrika Tunisia: Vintergolf i varmen

Tunisia: Vintergolf i varmen

by Yvette-Marie Solem

Tunisia: Mens folk skraper is av bilene sine i Norge, vipper golf-temperaturen rundt 20-25 grader i Tunisia.

Fra nord til syd tilbyr Tunisia utfordringer for golfspillere på alle nivåer med baner i verdensklasser som er designet av berømte arkitekter som Ronald Fream og Robert Trent Jones II. Og med det milde Middelhavsklimaet varer golfsesongen hele vinteren – uten snø, is og holkeføre.

Golf i Tunisia er for spillere, med utfordrende baner, komfortable hoteller og lekker mat som setter sansene i sving. Golfspilling gir en unik mulighet til å oppleve landets spennende natur. Man kan ta en golfrunde med praktfull utsikt over Middelhavet, eller spille en runde rett ved ​​Sahara-ørkenen.

Nær de populære turistbyene som Hammamet, Sousse og Monastir ligger det flere golfbaner som når strekker seg helt ned til havet. Det er noe helt annet enn det man opplever i Norge! På Palm Links-banen ligger et par huller så tett på stranden, at det krever konsentrasjon for å unngå at ballen havner i havet. Når man ikke er på golfbanen, kan man ta en timeout med et kameltrekk i Sahara-ørkenen, som ligger kun et par timer fra turistområderne Hammamet og Sousse.

8 fantastiske golfbaner ved den tunisiske Middelhavskysten:

The Residence Golf Course

En av Tunisias mest eksklusive golfbaner ligger bare 20 kilometer fra hovedstaden Tunis. Golfbanen er designet av Robert Trent Jones II, og er full av overraskelser med utfordrende vannhull.

Tabarka Golf

Denne skjulte perlen i det nordligste Tunisia ligger naturskjønt til ved havet. Her spiller man enten 18 huller eller 9-hullers treningsbanen, samtidig som man nyter utsikten til Tabarkas flotte oldtidshavn.

Golf Citrus

Golf Citrus med sin La Forêt-bane utfordrer de litt mer erfarne spillere med sine blinde huller, vannhull og bunkere.

Golf Yasmine

De frodige, grønne omgivelsene rundt Golf Yasmine er typiske for området omkring Hammamet. Banen byr på panoramautsikt utover Middelhavet, som sender en behagelig bris fra havet til solsteken.

El Kantaoui Golf Course

I hjertet av det lekre Port El Kantaoui-området ved Sousse kan man spille en runde med flott utsikt over Middelhavet. Gamle oliventrær omkranser de to banene.  Golfbanen har huset mange internasjonale turneringer opp gjennom årene.

Palm Links

På Palm Links ligger hull 14, 15 og 16 nærmest på stranden. Her gjelder det full konsentrasjon slik at ballen ikke faller pladask i havet – en ny utfording! Palm Links ligger få minutter fra Monastirs lufthavn, noe som gjør golfbanen lett tilgjengelig fra Skandinavia.

Flamingo Golf Course

På denne banen, beliggende på en idyllisk skråning nær Monastir, må spillerne skiftevis bruke kraft og presisjon. Ronald Fream har designet denne elegante banen med respekt for områdets flora og fauna.

Djerba Golf Club

Djerba er en fredelig ferieøy, som byr på solbadning og vannsport, men også til golf på øyas 27-hullers bane. Banen er designet av Martin Hawtree, og er omkranset av eksotiske palmer. Sahara-ørkenen ligger i nærheten, noe som betyr perfekt golfvær selv på vinteren.

Les også: Velg blant 400 golfbaner i Irland!

 

 

 

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.