Home Historisk artikkelarkiv Eventyr i Læsøs ville natur

Eventyr i Læsøs ville natur

by Reiseliv
Danmark Samsø 0907 Hoved.jpg

Eventyr i Læsøs ville natur: Ferie på Læsø, øya mellom Danmark og Sverige er ikke som andre ferier. Nok av

spenning, opplevelser og aktiviter i fri og vill natur.

Øyferie handler om ro og avslapping, men også eventyr og naturkrefter. På Læsø skaper vegetasjon og natur en flott ramme for feriedager med høy opplevelsesfaktor. Danmarks minste trekkferje frakter eventyrere trygt og tørrskodd over Fannemands Kanal til nye opplevelser.

Eventyr og Robinson Crusoe-opplevelser kan saktens kombineres med ro og avslapping. Læsø er øya som har alt. Her danner naturen en perfekt ramme for ville opplevelser for hele familien. Peter Fannemand – landets minste trekkferje, som har plass til tre personer – bringer deg over Fannemands Kanal. Her kan barske gutter og sterke fedre få i oppdrag å bringe familien tørrskodd i land.

”Trekkferjen er artig, for her må turistene selv jobbe for å krysse kanalen. Barna synes det er en morsom opplevelse, og ferjen er virkelig blitt populær. På en god sommerdag er det flere hundre som benytter seg av ferjen,” sier en av initiativtakerne til den lille trekkferjen, Jess Jessen Klixbüll. Han er til daglig direktør for Færgeselskabet Læsø, som fører de store ferjene inn til fastlandet.

Båttur uten våte føtter
Han anslår at trekkferjen hvert år frakter over 10 000 turister over Fannemands Kanal, som befinner seg på den sydvestlige delen av Læsø. Tidligere var området ved kanalen vanskelig tilgjengelig for folk med barnevogn eller sykkel og for gående som ikke ville bli våte på føttene. I 1930-årene ble det gravd en dreneringsgrøft her som på grunn av det utemmelige vannet er blitt så bred etter hvert at den ikke kan krysses uten båt.

”Den lille ferjen åpner opp for et flott og populært område, slik at flere kan nyte naturen. Ferjen er i vannet fra før påske og til etter høstferien. Vi har satt opp skilt tre steder, for det kan være litt vanskelig å finne frem til der ferjen er,” forklarer Jess Jessen Klixbüll. Han forteller også at Fannemands Færgelaug vurderer å oppfylle ønsket om at ferjen skal være i vannet hele året.

”Noen somre er vannstanden så lav at man nesten kan vasse over. Men ellers har vi en vannstand på mellom 20 centimeter og halvannen meter. Ferjen går heldigvis ikke dypere enn 5–6 centimeter, så den er klar for eventyr selv på en varm sommerdag,” forsikrer Jess Jessen-Klixbüll.

Et hav av opplevelser
Når Fannemands Kanal er beseiret, kan eventyrlystne turister fylle Læsø-ferien med safarijakt etter sjeldne insekter som biulv og maurløvelarve, dra på havjakt eller bli med på en spennende 14 timers fisketur med kutteren Seadog, hvor torsk på opptil seks kilo ofte er en del av fangsten. I tillegg er det gode muligheter for lange fot- og sykkelturer på Læsø, som kan skryte over å ha mange og flate sykkelstier og -veier som nok appellerer til de fleste trøtte ben.

Fakta om Fannemand-ferjen:·
”Fannemands Færgelaug” ble stiftet i 2005 for å sikre tørrskodd overfart over Fannemands Kanal.· Ferjen ble innviet i 2006 og kan frakte opptil tre personer.· Overfarten er gratis, og ferjen kan benyttes fra april til november.· Fannemand-ferjen betjenes ved å trekke i et tau. På den måten kan ferjen brukes fra begge sider av kanalen.· Oppstart og drift av ferjen ble til i samarbeid med Skov- og Naturstyrelsen, bidrar med økonomisk støtte.

Liker du artikkelen Eventyr i Læsøs ville natur?

Liker du artikkelen , gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller kommenter på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Har du skrivekløe?

Les her hva du kan gjøre med det. Du inviteres til å skrive din artikkel her på Reiseliv under Din Reiseartikkel

Lik og del

Del artikkelen på dine sosiale medier, gled venner, kjent og bli kjent med noen. Klikk på ikonene under:

]

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.