Home Historisk artikkelarkiv Prærievognsferie på Ærø i Danmark

Prærievognsferie på Ærø i Danmark

by Reiseliv
Danmark Ærø 0907 Hoved.jpg

Prærievognsferie på Ærø i Danmark: Med hester og prærievogn byr Ærø på en helt unik ferieopplevelse som vil glede både store og små. På cowboy-vis byttes bilen med hester og seletøy.

I år spenner de første gjestene hester foran prærievognene hos Ærø Prærievognsferie, og de spente cowboyspirene er garantert en ferie utenom det vanlige. I vakre omgivelser mellom stammer, trær og ved en liten innsjø inviterer innehaverne av Ærø Prærievognsferie, Inger og Arne Thygesen, til en ferie med leirbål, hygge og indianerstemning.

Ærø ligger helt sør i Lillebælt.

”Prærievognsferie er helt fantastisk. Det finnes ikke noe mer avslappende enn livet på en hestevogn. Hele familien kan være med, og mens barna steker pinnebrød på bålet, kan mor og far gi slipp på alle hverdagsbekymringer og bare nyte familien,” forteller Inger Thygesen, som i oktober 2008 startet Ærø Prærievognsferie sammen med ektemannen, Arne Thygesen.

En uke som cowboy
Inger og Arne Thygesen har et stort landsted midt på Ærø omgitt av gamle bøketrær og med utsikt til marker, innsjø og dammer. De idylliske omgivelsene danner en perfekt ramme om ferien, og når mørket senker seg, er stillheten, kosen og bålets skjær turistenes trofaste følgesvenner.

”Gjestene tilbringer den første kvelden og natten på den store leirplassen på gården, hvor barna kan leke på eiendommen og ri på de små shetlandsponniene. Tipien vi har satt opp på plassen, gir gode muligheter for å skape indianerstemning, og når pinnebrødene stekes på bålet, går startskuddet for alvor for en ukes ferie som cowboy,” forteller Inger Thygesen.

Etter den første overnattingen begir prærievognen seg av sted med familien som tømmeholder. Før man tar farvel med gården, får cowboyene med seg en lunsjkurv full av spesialiteter fra Ærø.

”Vi har nøye lagt en rute som hestevognen kan følge. Gjestene overnatter på faste plasser, og rundt omkring på øya er det små kjøpmenn og boder. Kveldsmaten tilberedes på gassbluss eller på bål, som ekte cowboyer ville ha gjort på prærien,” sier Inger Thygesen.

Ferie for store og små
Inger og Arne Thygesen har selv testet ut prærievognsferien, noe som var en stor suksess for hele familien.

”Vi var sammen på en helt ny måte, og vi opplevde at vi kom mye tettere inn på hverandre som familie. For barna var det meste som en lek, for de fikk jo lov til å sitte i hestevogn, lage leirbål og omgås hestene. Det er denne deilige ferieopplevelsen vi gjerne vil dele med andre,” sier Inger Thygesen.

Inger Thygesen understreker at prærievognsferie ikke bare er for familier med små barn. Både unge og eldre kan nyte godt av livet på landeveien. De første sju bestillingene er allerede ført på kalenderen for denne sesongen, og det er ikke bare familier som planlegger å ta turen rundt på Ærø i hestevogn.

”Blant gjestene som ventes, er både et middelaldrende par, en farmor med to barn, et firma og et bofellesskap. Noen ønsker en kusk til å styre tøylene på turen. Det kan vi også være behjelpelige med, slik at gjestene våre kan slappe helt av i ferien,” avslutter Inger Thygesen.

Fakta om Ærø Prærievognsferie·
Ærø Prærievognsferie ble startet i oktober 2008.· Ærø Prærievognsferie holder til på et landsted midt på Ærø.· Ferien varer en uke, og første og siste overnatting skjer på gården.· Ærø Prærievognsferie har en leirplass på en stor eiendom med utsikt til innsjø, marker og dammer.· På leirplassen er det satt opp en ekte indianertipi, og det går små ponnier som gjestene kan ri på.· Det legges opp til en prøvetur hvor kjøreteknikk med mer læres bort før gjestene skal ut på egen hånd.· Ærø Prærievognsferie har lagt opp en rute som gjestene kan følge. Her er det lagt inn fire faste stopp.· Turen er planlagt slik at hestevognen blant annet stopper ved Marstal.· Hvis ønskelig kan en kusk være med på turen for å styre tøylene.· Spesielle ønsker, som for eksempel kortere turer, er også en mulighet.· Les mer på www.aeroepraerievognsferie.dk.
Fakta om Ærø
· Ærø har cirka 7 000 innbyggere.· Ærø omfatter et areal på 90 km2 og er omtrent 30 kilometer lang og 9 kilometer bred på det bredeste.* Det går fire ferjer til Ærø.

Liker du artikkelen Prærievognsferie på Ærø i Danmark?

Liker du artikkelen Prærievognsferie på Ærø i Danmark, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller kommenter på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Har du skrivekløe?

Les her hva du kan gjøre med det. Du inviteres til å skrive din artikkel her på Reiseliv under Din Reiseartikkel

Lik og del

Del artikkelen på dine sosiale medier, gled venner, kjent og bli kjent med noen. Klikk på ikonene under:

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.