Hjem DestinasjonerAmerikaBrasil Backpacking i Sør-Amerika med smarttelefon

Backpacking i Sør-Amerika med smarttelefon

av Per Henriksen

Backpacking i Sør-Amerika, gjennom Brasil, Chile, Peru, Argentina med smarttelefon i hånda.

Sør-Amerika er i backpacker-drømmene til mange yngre spirer som fremdeles mener gnagsår og fellesrom er helt nødvendig for å kunne ha en vellykket reise.

Dette kontinentet bærer på så uendelig mange reisedestinasjoner og det er ingen lett jobb å bestemme seg hvilke ukjente byer og spennende kulturer man skal velge.

En enkel reiserute drar ryggsekken din gjennom fire land: Chile, Brasil, Peru og Argentina, og du trenger ikke reise fra mammas hjemmelagde kjøttkaker mer enn for seks uker.

I det langstrakte, tynne landet Chile, akkurat på midten, finner du en liten region som heter BioBio.

Ut mot kysten ligger landsbyen Buchupureo. Der kan du tusle rundt i omgivelser som minner om filmer fra 1880-tallet, oksene gjør jobben vi bruker motorer til.

Regionen har flere ganger blitt hardt rammet av flere tsunamier.

Det er fantastiske surfemuligheter der og turister er sjeldnere enn mygg på nyttårsaften hjemme i Norge.

Deretter kan du dra med deg ryggsekken din til Brasil. Du kan bruke år på å reise gjennom dette digre landet, men om du skal velge én destinasjon, må du besøke Itacaré i Bahia.

Dette er et surfeparadis og befolkningen er så avslappet at selv en selverklært hippi, kan bli nerviøs. Her er det Forro (brasiliansk dans) hele natten, Capoeira i alle gater, store gryter av Moqueca på alle ovner og palmetrær fulle av kokosnøtter.

Etter litt for mye festiligheter kan turen gå til Peru. Noen dager må tilbringes i Cusco (fantastisk fjelllandsby), for å avklimatisere deg, før du legger ut på den firedagers trekkingturen til mystiske Machu Picchu.

Da står bare Argentina igjen på den lille reiseruten din. Dette landet har alt fra en travel storby som Buenos Aires, til en klam regnskog og imponerende fossefall i Misiones og tørre fjellområder og store saltlaguner i Salta. Selv på spennende langturer blir det mye venting og rolige stunder. Da er det godt å ha med smarttelefon og logg deg på http://unibet.mobil.no uansett hvor du skulle befinne deg i verden. Da har du litt å pusle med mens du er i ventemodus.

Du vil sikkert like disse artiklene også