Home DestinasjonerAfrika Time out på Mauritius

Time out på Mauritius

by Gunnhild Bjørnsti
2013-12-04 Mauritius Hoved.jpg

Mauritius: Hvit korallsand, palmestrender, turkisblått hav, behagelig klima, fantastisk service og nydelig mat! Det er drømmeferie. – Velkommen til Le Prince Maurice!

En vennlig mann møter oss med kalde kluter og forfriskende drikke som smaker deilig etter flyreisen.

Vi er på Constance Le Prince Maurice hotel, selve flaggskipet på Mauritius. Her står service i høysetet, hvor menn skal føle seg som prinser og kvinnene som prinsesser. Som gjest bor dere i suiter og villaer langs det Indiske Hav med palmestrand og hvit finkornet korallsand som lyser opp i det klare sollyset. Her er det bare å nyte feriedagene.

Le Prince Maurice er helt nyoppusset fra september 2012. Et stort oppvarmet basseng ligger i forlengelse av resepsjonsområdet, omkranset av solsenger, paviljonger, restauranter og barer i ulike nivåer. Fargene på tekstiler og møbler er behagelige og kunstverkene kommer hovedsakelig fra øya. Stilen er tilpasset naturen og omgivelsene, og det gir en uforklarlig stemning av ro.

Den vakre stranden har solstoler og parasoller så man på dagen kan variere mellom bassengområdet og stranden. Vil man være aktiv, finnes pedalbåter, kajakker, windsurfing og mulighet for vannski og parasailing. Daglig arrangeres turer for snorkling på revet og båt med glassbunn så man studere de lokale fiskene.

Stranden bukter seg inn mot et område med broer, en flytende bar og flytende restaurant. Her er det ekstra vakkert når solen går ned. Nyt en cocktail i solnedgangen, og du får et minne for livet.

Barachois, den flytende restauranten har særegen sjarm. Den er fordelt på ulike flåter med seglduk som tak – men uten vegger – og 3-4 bord på hvert område, kall det gjerne ”mini-brygger”. Her kan dere studere menyen med deilig fisk og sjømat, og få rettene servert med mauritisk service. Gjestfriheten her er legendarisk og hotellet har velutdannete personale. Le Prince Maurice tilhører hotellkjeden Constance Group som har egen hotellskole på øya. Slik trenes og læres kontinuerlig opp dyktige ansatte med hotelgruppens verdier og høye servicekrav. Servicekvaliteten er tydelig til stede, alle er vennlige og profesjonelle her. De fleste kommer fra Mauritius med noen nøkkelpersoner fra Frankrike. Hovedkokken har jobbet med ulike Michelinrestauranter i Europa, – det merkes på den gode maten. Jeg husker spesielt godt en tunfisk carpaccio med løvtynne runde skiver av det rosa fiskekjøttet med lyse agurkskiver. Den var så delikat og smakte praktfullt. – Jeg eksperimenterer fortsatt med den retten. Den er god men ikke helt ferdig, forklarer chefen på hovedrestauranten Archipel med utsikt over det opplyste bassenget. Slik er det kontinuerlig utvikling på et hotell som sikter mot stjernene.

Jerôme Carlier er hovedsommelier, han er også fransk, og svært engasjert på vinenes vegne. Han møter oss i vinkjelleren, den er innredet med hyggelig bord og barstoler.

– Hva tror dere dette er, spør han og gir oss et glass med ukjent innhold. Hmm – vi smaker og lukter, men det virker ikke kjent. – Det er litchivin fra Mauritius, sier Jerôme med et lurt smil. Vi ble virkelig overrasket fordi vi hadde hørt om lokal rom men visste ikke at det lages vin på tropeøya!

Jerôme viser oss hyllene med all vinen og forteller at det er 16.000 vinflasker her. – Vi har plass til minst 25.000, og jeg er i ferd med å bestemme hvilke viner som skal bestilles fremover. Vi utvider utvalget, påpeker den ivrige vinkelneren.

Vi er ekstra glad for å møte entusiastiske Jerôme fordi vi møtte ham på hans tidligere arbeidsplass på Halaveli Resort, Maldivene. – Men nå stortrives jeg her på Mauritius, og jeg skal ikke tilbake til Frankrike, innrømmer han. Det tropiske klimaet er for behagelig å forlate…

Vi forstår ham godt. Naturen er vakker her, med høye fjell, sukkerrørsplantasjer, fargerike blomster, palmer, subtropisk klima, rikt fiskeliv og ingen farlige dyr eller småkryp. Her er det trygt å gå barbent for både store og små. Ulike religioner og kulturer bor sammen i fred og fordragelig her, og slik er Mauritius et drømmesamfunn – perfekt for ferie og gode dager.

Det gode liv kan bli vanedannende. Direktøren for Le Prince Maurice Christophe Plantier, er også fransk, kom til øya for 20 år siden og har vært med på å utvikle hotellene og turismen. Etter boom, så noen stille år er Mauritius igjen på oppadgående. – Det er spennende med nyåpningen av hotellet og alt ligger til rettet for gjestene som vil nyte drømmeferien, forteller han.

Spa og massasje er soleklar del av ferieopplevelsen her. Prøv gjerne en god kroppsmassasje og kjenn hvordan stive stressmuskler må gi slipp. Vil du være med på en treningsklasse som yoga, er det bare å melde seg på. Franske Sophie leder spaet, hun har jobbet med spa på de beste stedene i verden og er en kapasitet for Le Prince Maurice. Hun har valgt Sisley som hovedmerke, – et eksklusivt kvalitetsbrand og dyktige på solkrem. Jeg har testet utallige solmerker, men Sisleys filtre for skandinavisk hud, er i særklasse. Man trenger verken mye krem eller så høy faktor. I tillegg er konsistensen behagelig, man blir aldri fet eller blank.

Vil du bygge muskler, gå til treningsstudioet og se utover den tropiske naturen mens du pumper jern, eller tester løpemaskinen. Parken som omkranser hotellet er nydelig i seg selv. Gå på de fine gangveiene og nyt synet av blomster og planter. Dere kan også fritt låne sykler, og dra på oppdagelsestur langs småveiene på Mauritius og studere sukkerørsplantasjer og det lokale livet.

Liker dere golf, finnes to golfbaner til fri benyttelse på søsterhotellet Belle Mare Plage som ligger kun 10 minutter unna med shuttleservice. Belle Mare Plage har også en fantastisk restaurant, Blue Penny, kanskje den beste på Mauritius. Her er maten i gourmetklasse, også med fransk chef som har jobbet bla hos Alain Ducasse.

Belle Mare Plage er et større hotell enn Le Prince Maurice, med flott beliggenhet langs stranden, her er to spaanlegg, treningsrom, med andre ord alt man trenger. Fordi det er større bosted med flere gjester er det mer liv her, både på dagen og kvelden, så det er bare å avgjøre hvilken type ferie man ønsker.

Mauritius som reisemål

– Da Gud skapte Paradis, var Mauritius forbildet. Denne aforismen forteller mye om magien til øya med hvit korallsand som alltid er sval, aldri glohet, forteller Lena Skogström, leder og eier av A Marketing Service AB i Stockholm. Lena var med på å gjøre Mauritius kjent for masseturismen på 90-tallet.

– Trenden startet for 17 år siden da vår svenske politiker Mona Sahlin ble kjent for sin time out på Mauritius. Bilder av den vakre tropeøya stod i alle aviser og Mauritius ble en hipe. Flyselskapet Air Mauritius var i gang og jeg representerte hoteller der. Vi startet opp med Mauritius som et reisemål forbeholdt de velbeslåtte, men i dag finnes Mauritius på alle reiseprogram, forklarer Lena, og fortsetter:

– Mauritius har mye å by på. Etter min oppfatning har de et av de beste kjøkken i verden, de tar i bruk det beste fra de franske, indiske og kinesiske matkulturer, og service nivået er utrolig høyt – på engelsk kaller man det ”impeccable”. Mauritius er en destinasjon som har lykkes med både underholdning og opplevelser, og de er dyktige på golfbaner. For shopping finnes rimelige kashmirplagg, og man kan handle kjente europeiske merkevarer som Armani og Boss fra utsalg og kvalitetsfabrikker i frisonene. De er også dyktige på smykker, og tilvirker gullsmykker gjerne med italiensk design til gode priser. Butikkene på hotellene har ofte et godt utvalg. I tillegg har Mauritius en tradisjon om å bygge modellbåter av balsatre, så man kan kjøpe med seg fantastiske vellagde kopier av seglefartøy, som Wasa og Bounty. Er replikaene store, kan man få dem sendt hjem til seg.

– Mauritius har sukkerørsproduksjon, og det tilvirkes rom. Mange hoteller har sine egne romerier, med rom av ulike smaker. Lagres rom’en lenge smaker den som cognac, men man får ikke kalle den det. Men smak på den, og avgjør selv! Mauritius er også berømt for gourmetsukker. Kjente chefer som Alain Ducasse importerer det. Har du fått servert en trepinne med sukkerklump på toppen til kaffen et sted, kommer den sikkert fra Mauritius.

– Hotellprisene kan virke noe høyere enn det man er vant til, men man betaler for eksklusivitet. Her er ingen trengsel, du trenger ikke legge igjen håndkle på solstolen, det er stort fokus på mat og vin med vinkjellere og gourmetkjøkken på mange hotell. Og servicen er i særklasse. I tillegg er Mauritius et fredelig land hvor ulike religioner bor sammen i harmoni, og de gifter seg på tvers av kulturer. Her er ingen farlige dyr eller sykdommer. Så Gud forstod hva som er betydningen av paradis for oss mennesker, avslutter Lena Skogström.

– Vi er svært spent på forandringene som er utført på Prince Maurice. Hotellet har alltid ranket som et av de beste femstjerners deluxe hotellene på Mauritius og vi tror og håper at nyrenoveringen kommer til å tilføre hotellet en sterk posisjon som ledende i sin klasse, sier Christophe Plantier, General Manager for Le Prince Maurice.

For informasjon om Mauritius:www.princemaurice.constancehotels.com/ www.tourism-mauritius.mu/

Hvordan komme seg til Mauritius?

Kontakt Mantareiser, spesialist på reiser til det Indiske Hav. www.mantareiser.no

Start gjerne ferien på flyet. Air Mauritius har lysegrønne setetrekk med tropiske atmosfære og lokalt ansatte verter med vennlig service. Air Mauritius flyr direkte til Mauritius fra London og Paris. Ønsker du å kombinere noen dager med storbyferie, kan du for 75 euro pr person ha stop over.

Air Mauritius ble etablert i 1967, og startet flyvninger fra 1972. Selskapet frakter ca 1 million passasjerer hvert år. For 8. år på rad, er Air Mauritius kåret til det beste flyselskapet i det Indiske Hav.

Air Mauritius er i gang med en restruktureringsprosess for å høyne kvalitetsnivået og sikter mot 4 stjerners gradering hos Skytrax.

Fakta om Mauritius

Befolkning: 1,3 million innbyggere

Flateinnhold: 2 040 km2

Religion: hindu, kristne, muslimer, kinesere og buddhister som lever i harmoni

Språk: Engelsk (offisielt), kreolskog fransk

Hovedstad: Port Louis

Uavhengig stat fra 1968, republikk

Turister trenger ingen vaksiner

Valuta: Mauritius Rupee. USD og Euro kan benyttes, samt kredittkort.

Sesong: Helårsdestinasjon

Mauritius er en perle i Det Indiske Hav som har alt du forventer av en tropisk øy. Palmer, turkisblått vann, kritthvite sandstrender, sol og varme. Det er likevel menneskene som gjør denne øya så spesiell. De er trygge og glade, og du får oppmerksomhet og service som er enestående. Fordi den bunner i hjertelag, åpenhet og naturlig vennlighet. Mauritius er lys fra solen og menneskers smil!

Nesten hele Mauritius er omringet av korallrev, rikt på fisk i alle mulige fargekombinasjoner. På innsiden av revet finnes fredelige laguner med ypperlige forhold for bading og vannsport i krystallklart vann. Mauritius har også vakker natur, med sukkerrørplantasjer og fjell, gode golfbaner, og en livlig hovedstad, Port Louis.

Mauritius passer perfekt for barnefamilier, spesielt fordi noen hoteller byr på rommet i visse perioder og gjestene betaler kun for halvpensjonen. Det finnes også mange lekre villaer og leiligheter skreddersydd for større familier eller for generasjonsferie hvor man bor sammen.

2013-12-04 Mauritius 1.jpg

Naturen er vakker her, med høye fjell, sukkerrørsplantasjer, fargerike blomster, palmer, subtropisk klima, rikt fiskeliv og ingen farlige dyr eller småkryp.

2013-12-04 Mauritius 2.jpg

To golfbaner til fri benyttelse på søsterhotellet til Constance Le Prince Maurice, Belle Mare Plage ligger kun 10 minutter unna med shuttleservice.

2013-12-04 Mauritius 3.jpg

Reiselivs reporter Gunnhild Bjørnsti med en velfortjent livsnytelse i solnedgangen på hotellet Constance Le Prince Mauricepå Mauritius.

2013-12-04 Mauritius 4.jpg

Spa og massasje er soleklar del av ferieopplevelsen på Mauritius.

2013-12-04 Mauritius 5.jpg

Den blå timen – skjønnhetens tid mellom dag og natt.

 

Les også romantisk skjønnhet

Reiseliv 2011-05-05 EscapeMauritius Redkasjonelt HOVED

De fleste hotellene på Mauritius har et bredt utvalg av vannsportsaktiviteter, og seilbrett, kanoer og mye annet som er gratis å bruke! Foto: Dreamstime

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.