Home DestinasjonerAmerikaUSA Route 66: Voksen gjeng på Harley

Route 66: Voksen gjeng på Harley

by Jan-Christian Nordahl

Route 66 for godt voksne på motorsykkel fra Chicago, Memphis, Nashville, Clarksdale og New Orleans, Appalachian Mountain i North Carolina, Hillbilly-land til Cherokee-reservat og bluesfestival!

Route66usa.info startet sin virksomhet med å arrangere motorsykkelturer på route66. Turene var en suksess og tiden var inne for å utvide konseptet ved å tilby Harley Davidsons entusiaster musikk der hvor den hadde sitn opprinnelse.

Da var det naturlig å besøke musikkbyer som Chicago, Memphis, Nashville. Clarksdale og New Orleans. Den første turen med kombinasjonen motorsykkel og musikk ble arrangert i april 2010.

Da var den samlede distansen fra Orlando til Boston hele 530 mil. Det ble i meste laget selv for garvede bikere og på denne turen kjørte vi totalt ca. 320 mil med behagelige dagsetapper på ca. 30 norske mil.

Vi var 39 musikkhungrige nordmenn i 50-60 års alderen hvor mange hadde lang kjøreerfaring fra turer i Europa og Route 66. 21 motorsykler og flere med eksosrype som var kone eller ektemake. Først i følget var en følgebil som fant veien gjennom 12 stater fra Chicago til New Orleans.

Starten for gruppen var å besøke verdens største bluesfestival i Chicago som bød på blues og soul fra 5 scener til ca. 500.000 besøkende.

Det ble to overnattinger i verdensbyen til blueslegender som Koko Taylor og Buddy Guy. Siden ble det kjøring på motorveier, interstate og vanlige tofelts gjennom den amerikanske landsbygda. Stemingen var god blant deltagerne og hver time ble det pause med drikke fra følgebilen. Oftest ved 16-17 tiden var vi fremme ved hotellet og på rekordtid var de fleste ved hotellet spool!

Det vi fikk oppleve av fjellandskap var Appalachian Mountain i North Carolina gjennom Hillbilly-land og til Cherokee indianerreservat hvor vi kjører The Blue Ridge Parkway, Amerika vakreste motorsykkelvei.

Tåke ødela noe av utsikten men den forsvant like fort som den kom. Det ble to døgn i Memphis og de mest muskk-hungrige fikk sitt i tillegg til Nashville som bugnet av countrymusikk på mindre og større scener. Bluesens mekka, Clarksdale ble en opplevelse hvor Muddy Water og Howlin Wolf sine sjeler svevet over varm asfalt.

Graceland var naturlig å besøke og legendariske Stack og Sun Studio hvor Elvis spilte inn sine første slagere som nådde verdenstoppen.

Det var spennende for mange å besøke Jack Daniels brenneriet hvor du kunne kjøpe edle dråper som ikke var tilgjengelig i Norge. Til slutt kom det beste for de fleste; New Orleans. Her ble det 3 døgn i musikkbyen over alle struttende av livsappetitt og glede. Kombinasjonen Harley Davidson og blues/country er en opplevelsestur for livet!

Fakta om Route 66: Route 66 (eller U.S. Route 66 eller bare US 66, «The Mother Road», Will Rogers’ Highway) er eller rettere var, en hovedvei i USA. Veien var en del av U.S. Highway System. Den ble grunnlagt i 1926, og skilt ble satt opp i 1927. Veien begynte i Chicago, Illinois og gikk gjennom Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona og California til Los Angeles, hvor den sluttet. Veien hadde opprinnelig en samlet lengde på 3.939 km.

Allerede i 1930-årene ble Route 66 endret flere ganger, og senere har det skjedd ytterligere endringer. Blant annet er veien blitt ledet utenom flere større byer, for eksempel St. Louis, Missouri og Oklahoma City, Oklahoma. Veien ble også forlenget slik at den sluttet i Santa Monica i stedet for Los Angeles, men den har aldri gått helt ut til Stillehavet, som mange ellers påstod. Den stanset noen kilometer før havet, noenlunde der hvor Olympic Boulevard i Santa Monica i dag krysser I-10. Faktakilde: Wikipedia

Les også Deadwooid villere enn på film

2012-07-10 Blues og MC USA 3.jpg

Over: Hele gjengen samlet til en rast!


2012-07-10 Blues og MC USA 4.jpg

Over: Chicago bluesfestival 2012: Lil Eds fans!


2012-07-10 Blues og MC USA 1.jpg

Over: Gjennom USA på Route 66 på Harley, en fantastisk og mangfoldig tur! Bildet er fra Mississippi.

2012-07-10 Blues og MC USA 2.jpg

Lil Ed på scenen i Chicago.


Motorsykkeltur: Dit få drar på to hjul

Motorsykkeltur i Argentina, stopp og nyt livet der du har lyst!    Har du skrivekløe? Les her hva du kan gjøre med det, under Din Reiseartikkel

    Liker du artikkelen, så like og del den i dine sosiale kanaler til glede for andre. Klikk på ikonene under:

    Du liker kanskje også

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.