Hjem DestinasjonerEuropa Beograd: Serbias livlige hovedstad

Beograd: Serbias livlige hovedstad

av Yvette-Marie Solem

Beograd: Reiseforlaget Lonely Planet kaller Beograd for «Europas best bevarte hemmelighet som partyhovedstad». Byen rangeres som et av de fem billigste stedene å slå ut håret på i Europa.

 

Balkanrytmer med dans på bordene

Det sies at restauranten Reka kan skilte med den beste atmosfæren i Beograd. Stemningen er uformell, og det er høy sangglede både hos servitørene og gjestene. På dette joviale stedet må man sikre seg bord flere dager i forveien. Book gjerne bord før du reiser på storbyferien – for stedet fylles opp hver kveld. Når folket har spist seg mette med de tradisjonelle rettene som fiskesuppe, grillet kjøtt og fisk, ryddes menyen bort. Servitørene synger og livebandet starter opp. Senere på kvelden når stemningen når uante høyder, danses det på bordene – noe som er helt vanlig hverdag på dette stedet. Her er det bare å ta med danseskoene – trimme sangstemmen, så kan moroa begynne.

Livlig folkedans i Beograd

Livlig folkedans i Beograd

Feststemning i elvebåtene

Beograd har et livlig natteliv med en festglad befolkning. Langs elvebreddene ligger partybåtene tett i tett. Stemningen er høy, og prisene er lave. Beograd har også en spennende matkultur, og er en perfekt storbyweekend for de som ønsker et alternativ til Berlin og Barcelona. En helg er nok til å utforske de viktigste severdighetene, og få en smak av byens gjestfrie Balkan-kultur.

Fra Skadarlija i Beograd

Fra Skadarlija i Beograd

Fiskefestivalen på Donau

Enorme gryter med de beste kokkene fra fiskerestaurantene samles på denne gastronomiske fiskefestivalen som varer fra 4-7 september i Beograd ved elven Donau. På menyen er det matdemonstrasjoner, spising, drikking, konserter og musikkforestillinger. Kokkene deler velvillig ut sine beste tips og triks. Og selvfølgelig blir det mange smaksprøver til folket, en ypperlig sjanse til å oppdage nye og kreative fiskeretter.

Les også:

Wroclaw: Jakten på byens gnomer

Du vil sikkert like disse artiklene også