Home DestinasjonerEuropaP - Polen Portugal Portugal: Martinhal – Familieparadiset i Algarve

Portugal: Martinhal – Familieparadiset i Algarve

by Yvette-Marie Solem

Portugal-Algarve: Mens far er på surfekurs et steinkast unna Sagres, rusler mor bort til sin daglige yogatime. Sønnene Truls og Simen er trygt plassert i barneklubben med profesjonelle barnepassere.

Småbarnstiden er både vakker og intens på samme tid. Ferieparadiset Martinhal Beach Resort & Hotel i Algarve har tenkt på hver minste lille detalj når det gjelder å få småstressete foreldre til å slappe av, samtidig som de er på ferie med barna.

Utsikt fra frokostbufeen i 2.etg på Martinhal Beach Hotel & Resort i Algarve, Portugal. Foto: Cristina Maria Solem

Utsikt fra frokostbufeen i 2.etg på Martinhal Beach Hotel & Resort i Algarve, Portugal. Foto: Cristina Maria Solem

Ja takk – begge deler

For ikke alle småbarnsforeldre er velsignet med generøse besteforeldre som velvillig stiller opp som barnevakt. Da Martinhal åpnet i 2010, var alt basert på å gjøre livet enklere for småbarnsfamiliene som ofte reiser hit for både å få ferie og fri i maksimale naturomgivelser. Her råder Ole Brum utsagnet – ja takk, begge deler. Her får man barnefri samtidig som man samler familien noen timer senere på dagen. Dessuten er det både fredelig og stort nok i Martinhal-landsbyen til å romme både romantiske utflukter og familieferier. For Martinhal er virkelig en liten landsby med sine 200 villaer spredt rundt omkring med en matbutikk midt i området. I tillegg har stedet tre restauranter.

Her er noen av de stilrene husene med havutsikt på Martinhal.

Her er noen av de stilrene husene med havutsikt på Martinhal.

Alle villaene er privateide. Mange forelsker seg i dette stedet at de til og med har kjøpt seg sitt eget feriehus her som de da leier ut gjennom Martinhal-systemet.

Her kan man lese en bok i fred og ro i noen timer utenfor Martinhals Beach Hotel & Resort, Algarve

Her kan man lese en bok i fred og ro i noen timer utenfor Martinhal Beach Hotel & Resort, Algarve. Foto: Cristina Maria Solem

Les et helt kapittel

Småbarnsforeldre kan som oftest ikke sette seg ned med en bok samtidig som barna som krever oppmerksomhet. Her er dette fullt mulig. For her kan du nyte late dager samtidig som du koser deg med en bok ved en av hotellets fire svømmebassenger. Les et helt kapittel uten avbrytelser i hytt og pine og nyt alenetiden.

En av de mange lekeplassene som er spredt rundt i Martinhal-landsbyen. Foto: Cristina Maria Solem

En av de mange lekeplassene som er spredt rundt i Martinhal-landsbyen. Foto: Cristina Maria Solem

Her oppleves den vakre Algarve langt bort fra turisthordene. For Algarve er virkelig et populært sted å reise til på høsten. Kun 90 raske minutter med bil fra flyplassen Faro. Jo mer vest du kjører, jo mer vilt og vakkert blir naturen rundt deg. I tillegg reiser du lenger og lenger bort fra masseturismen og den velkjente trengselen på strendene. Her blir vår personlige sfære tatt vare på, for her er det ingen som legger håndkleet sitt tett inntil ditt. Området er så stort at du ikke trenger å ligge som sild i tønne.

Martinhal Beach Resort & Hotel som ligger i Sagres har også et spesielt mikroklima med over 300 soldager i året. Gradestokken bikker aldri over 30 grader, og den milde brisen fra Atlanterhavet gjør det behagelig året rundt.

Her er en av barnepassklubbene i Martinhal. Barna trives så godt her at når foreldrene kommer for å hente barna, får de spørsmålet- Kan jeg komme tilbake hit imorgen? Foto: Cristina Maria Solem

Her er en av barnepassklubbene i Martinhal. Barna trives så godt her at når foreldrene kommer for å hente barna, får de spørsmålet -Kan jeg komme tilbake hit imorgen? Foto: Cristina Maria Solem

Ingen himler med øynene

Smokkfaktoren er høy her på Martinhal. Her er det ingen som himler med øynene dersom smokken spretter ut og ungen setter i gang en tirade. For alle her er i samme situasjon. Her er også alle skarpe kanter på bord tatt vekk, og det finnes lekeapparater utenfor alle restaurantene slik at foreldrene lett kan se barna mens de selv slapper av, og venter på serveringen.

Ta med stearinlys til stranden og dander de rundt mens dere nyter lyden av bølgene slå inn mot land, og noen barnefrie timer.

 

Les også:

Portugal – det gode liv på vingård

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.