Hjem DestinasjonerAfrikaZanzibar Forslag til spennende og interessante utflukter på Zanzibar

Forslag til spennende og interessante utflukter på Zanzibar

av Per Henriksen

 

Zanzibar Stone Town Utflukt

Historiske Stone Town

Tur i den historiske delen av hovedstaden på Zanzibar. Multikulturelle Stone Town har lang og dramatisk historie. Starter på berømte frukt- og kryddermarkedet, gjennom flere synlige merker fra slavetiden, Dr. Livingstons hus, det gamle fortet, Nasjonalmuseet, ruinene av Marahubipallasset bygget av sultan Barghash i 1880, gjennom smale fargerike gater med hus bygget for 150 år siden. Denne bydelen vrimler av basarer, småbutikker, restauranter. Vanligvis halvdagstur.


Zanzibar Kryddertur Utflukt

Kryddertur

Guidet tur blant eksotiske krydder og frukter på plantasjer. Turen starter ved Kibweni Palace, videre til Kidichi. Her er persisk bad bygget av Seyyid Said Sultan tilegnet hans kone prinsesse Shehrzard, familiemedlem av sjaen av Persia. Turen gir fantastisk innblikk i mangfold av smaker og lukter fra krydder, frukter, urter, vakre planter og blomster. Vanligvis halvdagstur.


Zanzibar Stone Town - Kryddertur Utflukt

Historiske Stone Town og kryddertur

Kombinasjon av de to utfluktene beskrevet ovenfor med full guiding og transport. Vanligvis heldagstur.


Zanzibar Jozani Utflukt

Livet i Jozaniskogen

En guidet tur inn i Jozani-skogen som er en urørt urskog med en stort mangfold av dyr, vegetasjon, sumper, mangrove og høye trær. En ideell tur for alle som er opptatt av å høre jungelens eksotiske lyder, kjenne dufter og se livet i trekronene og skogbunnen, helt annerledes enn de kraftige inntrykkene mange har fått med seg fra safarien, blant annet på Serengeti. Vanligvis halvdagstur med båt og fører/guide.


Zanzibar Stone Town - Jozani Utflukt

Historiske Stone Town og Jozaniskogen

Kombinasjon av de to utfluktene beskrevet ovenfor med full guiding og transport. Muligheter for lunsjpause om det er ønskelig, men måltid ikke inkludert i prisen. Vanligvis heldagstur.


Zanzibar Delfintur Utflukt 2

Delfintur

Starter i fiskerlandsbyen Kizimkazi helt syd på Zanzibar. Delfinene leker gjerne rundt båtene. Og det er gode muligheter for å hoppe i det krystallklare vannet og svømme ganske nær delfinene. I Kizimkazi står det også en moské fra 1200-tallet, det eldste konkrete beviset på islam i Øst-Afrika. Vanligvis heldagstur.


Zanzibar Delfintur Jozani Utflukt

Delfintur og Jozaniskogen

Kombinasjon av de to utfluktene beskrevet ovenfor med full guiding og transport. Vanligvis heldagstur.


Zanzibar Prison Island Utflukt

Båttur til Prison Island

Avslappende utflukt til den vakre øya utenfor Zanzibar City. Opprinnelig bebygget som fengsel, men ble aldri tatt i bruk. Bygningene ble senere benyttet som venteplass for slaver. Rester av bygningene kan sees. Fra øya er det flott utsikt inn til hovedstaden, særlig når det er mørkt. Øya har også flotte badestrender og krystallklart vann. Korallrevene gir fantastiske omgivelser for snorkling. Øya er kjent for side enorme skilpadder. Vanligvis halvdagstur med båt og guide.


Zanzibar Stone Town - Prison Islandi Utflukt

Historiske Stone Town og Prison island

Historiske Stone Town og Prison Island Kombinasjon av de to utfluktene beskrevet ovenfor med full guiding og transport. Vanligvis heldagstur.


Zanzibar Safari Blue Utflukt

Safari Blue

Båttur som starter i fiskerlandsbyen Fumba i det vakre området rundt Menai Bay, syd-vest på Zanzibar med nydelige sandstrender, småøyer, laguner og vakker natur. Båten som brukes er den tradisjonelle mahognydhows som Zanzibar er kjent for. Dagen er lagt opp som en rolig med bading, snorkling rundt korallrev, kos og nytelse i vakre omgivelser slik det turkise Indiske hav kan oppvise. Vanligvis heldagstur med båt og fører/guide.

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her

Liker du artikkelen om Zanzibar, så gi oss like og del på Facebook

Du kan søke hoteller Zanzibar og bestille direkte her på Reiseliv


.. ... . Reiseliv er Norges eldste reiselivsmagasin på Internett, startet i 2000.

Sjekk og bestill Tembo Hotel & Apartments her

Tembo House Hotel ligger i Zanzibar by og byr på komfortabel innkvartering og svømmebasseng. De tilbyr også en skjønnhetssalong, ekspress inn- og utsjekking og gratis Wi-Fi på offentlige områder.
Late dager

Du kan søke hoteller verden rundt og bestill direkte her på Reiseliv

Du vil sikkert like disse artiklene også