Home DestinasjonerAmerikaUSA California: Oppdag Yosemite om vinteren

California: Oppdag Yosemite om vinteren

by Yvette-Marie Solem

California: Yosemite National Park i California er åpen 365 dager i året. På en vinterutflukt i Yosemite National Park, kan du virkelig oppleve hvelvingen fra sin vakreste side. Fjelluften er kaldere, og er derfor klarere om vinteren enn resten av året. I tillegg er det ingen store byer i nærheten som lyser opp, slik at stjernene kan virkelig skinne gjennom. 89% av parken regnes som villmark, og er lite preget av menneskelig aktivitet. Yosemite ligger i fjellkjeden Sierra Nevada mellom 648 og 3 997 moh.

Lommelykttur

På en lommelykttur, organisert av Tenaya Lodge, guides folket rundt i mørket, og gjør at man trygt kan oppleve nattdyrene i sitt rette element mens man går under den klare stjernehimmelen.

Starry Skies Over Yosemite er til gjengjeld for de som ønsker å lære mer om både historien og astronomi. Utforsk og lær om månen, Melkeveien, meteorer, stjernebilder og indianske legender. Området har en rik historie når det kommer til indianere og deres legender, som er veldig nært knyttet himmellegemer.

Her er 3 grunner til å ta turen til Yosemite i vinter:

1. Bare et fåtall opplever Yosemite Valley rett etter snøen har falt. Mellom januar og april, er det gode muligheter for å se Yosemite Falls formet en kjegle av snø      under. Samt oppleve fenomenet Frazil is ‘i Yosemite Creek, som nesten blir fylt opp med store mengder flytende iskrystaller.

2. Langrennsski i ekte villmark

Skianlegget Badger Pass er bra for dagsturer. Bo i oppvarmede hytter på Glacier Point. De mer eventyrlystne kan kjøre inn til den vakre, ekte villmarken og overnatte i den isolerte Ostrander Ski Hut i California.

3. Sjefredaktøren kommer

Unnslippe hverdagens med litt velvære fra 16 til 19 januar. Den årlige Yosemite Wellness & Spa Retreat er mye mer enn en vanlig velværeferie. Gjesteforelesere som sjefredaktøren for det kjente magasinet American Spa vil hjelpe deltakerne til å få sunnere livsstil. Helgen inneholder unike treningstimer, interaktive matlagingskurs med Tenaya egen kokk og en god guidet tur i den vakre, snødekte nasjonalparken. Selvfølgelig er det også tid for avslapping og velvære i Ascent Spa. Tenaya Lodge i California har blitt kåret til en av verdens 12 beste velvære skianlegg av respekterte avisen USA Today.

Les også: Alaska – Villmarkseventyr med Silversea

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.