Home DestinasjonerEuropaI - Italia Irland Bilferie på Sicilia – bedre enn sitt rykte

Bilferie på Sicilia – bedre enn sitt rykte

by Per Henriksen

Bilferie: Den italienske øya Sicilia er Middelhavets største, og byr på et behagelig klima med varme og tørre somre. Sicilia har imidlertid langt mer å by på enn vakre strender og flotte turiststeder. Øya har vært kolonisert av en lang rekke ulike folkeslag, og her finner du både gresk, romersk, bysantinsk, normannisk og arabisk innflytelse både i kulturen, arkitekturen og mattradisjonene.

I tillegg byr Sicilia på enestående naturopplevelser, sjarmerende vingårder og fantastiske utsikter. En av de beste måtene å besøke Sicilia på er med bil, og her får du en rekke reisetips og biltips for bilferien på Sicilia.

Gjør bilen ferieklar

Italia har noe uberettiget fått rykte på seg for å være et utrygt sted å legge en bilferie. Selv om fartsgrensene er noe høyere enn vi er vant til hjemme og sjåførene er noe mer aggressive, er det imidlertid ingenting som tilsier at du ikke skal kunne få en fin og trygg bilferie på Sicilia.

Før man legger i vei er det imidlertid viktig å kontrollere at både bilen og dekkene er i god stand. Tilstrekkelig mønsterdybde er en forutsetning for å få en behagelig og trygg bilferie, og du må i tillegg huske å sjekke at lufttrykket og støtdemperne er i orden. Sjekk også at reservedekket er på plass og eventuelt at lappesettet er intakt.

Selv om det selvfølgelig er mulig å få bilhjelp underveis i ferien er det både billigere og enklere å sørge for at alt er i orden før du drar. Det er nå enklere enn noensinne å kjøpe bildeler online, og på 12bildeler.no finner du alt du trenger til en trygg bilferie.

Få ting er kjedeligere enn å få ferien ødelagt av at du må bruke timer eller dager på å reparere bilen. For de som synes det er litt langt å kjøre helt fra Norge, er hovedflyplassen ved Palermo et naturlig utgangspunkt for bilferien.

Ved flyplassen får du leiebiler i alle størrelser og prisklasser fra en rekke kjente leiefirmaer. Husk bare å sørge for at forsikringen er i orden, og selvfølgelig at bilen og dekkene er i god stand før du kjører av sted.

Reisetips på Sicilia

Palermo er provinshovedstaden på Sicilia, og ligger bare en kort kjøretur unna flyplassen. Byen byr på en rekke kulturelle og historiske opplevelser, blant annet den fantastiske katedralen som er karakterisert av de mange folkeslagene som har dominert øya.

Etter at du har utforsket storbyen anbefales en kjøretur vestover langs den flotte kysten til San Vito Lo Capo. Her finner du en av de flotteste strendene i Europa og et yrende liv med turister både fra fastlands-Italia og resten av Europa.

Etter at du har slappet av med strand og badeliv er byen Erice et selvsagt stoppested. Byen har sitt opphav i kartagisk tid og ligger på en fjelltopp 751 meter over havet. Hvis du ikke har høydeskrekk kan du ta taubanen ned til havnebyen Trapani, som ligger helt på vest-kysten av øya.

Deretter er det på tide å vende østover igjen, gjerne langs den fantastiske sørkysten av øya. Det er nærmest obligatorisk å stoppe ved Eraclea Minoa, der du finner både gamle greske ruiner og enestående natur med hvite klipper og klart, blått hav.

Kjører du litt østover fra denne perlen kommer du til byen Agrigento. Her kan du besøke Tempeldalen som er på UNESCO sin verdensarvliste. På tur tilbake til flyplassen igjen anbefales det at du kjører rett nordover, gjennom øya.

Her finner du urørt natur, vakre vingårder og ikke minst byen Corleone, et selvsagt stoppested for alle Gudfaren-tilhengere.

De minste er kanskje tålmodige - men strekk ikke strikken for langt: Gi dem en sjanse til å oppleve noe også gjennom timene i bilen. Delaktige i å finne frem, kanskje?

De minste er kanskje tålmodige – men strekk ikke strikken for langt under en bilferie: Gi dem en sjanse til å oppleve noe også gjennom timene i bilen. Delaktige i å finne frem, kanskje?

Det er det dummeste du gjør nemlig, å ikke sørge for at bilen er i topp stand før du reiser på ferie. Å stå ved veikanten langt nede i Europa med en uvillig bil - og kun en bagatell som hindrer den i å ta seg videre. Bilen skal også forberedes før reisen.

Det er det dummeste du gjør nemlig, å ikke sørge for at bilen er i topp stand før du reiser på bilferie. Å stå ved veikanten langt nede i Europa med en uvillig bil – og kun en bagatell som hindrer den i å ta seg videre, er ikke morsomt. Bilen skal også forberedes til reisen.

Endelig ved reisemålet - innsjekking og utpakking og feriefri!

Endelig ved reisemålet – innsjekking og utpakking og feriefri!

Når man endelig er fremme ved dagens reisemål, er det godt å slappe av med god mat, et glass vin og litt flirt. Foto: Reiseliv/Arkiv

Når man endelig er fremme ved dagens reisemål, er det godt å slappe av med god mat, et glass vin og litt flirt. Foto: Reiseliv/Arkiv

 

Leiebil – Biltur gjennom syv stater på to uker

Det kan være godt å gå ut av bilen innimellom og strekke på beina, kjenne på grus og gras utenfor asfalten. Bildet er fra Monument Valley i Utah. Se flere bilder nederst i artikkelen.

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her

Liker du artikkelen om bilferie på Sicilia, så gi oss Like og del på Facebook

Du kan søke hoteller i hele verden og bestille direkte her på Reiseliv

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.