Home DestinasjonerEuropaI - Italia Irland Håndlaget sko og de 100 byene i La Marche, Italia

Håndlaget sko og de 100 byene i La Marche, Italia

by Mona Haugen-Kind
Håndlaget sko

Håndlaget sko: Når man planlegger en ferie til Italia tenker man kanskje ikke først på Marche. Det kan fort forandre seg! Det finnes hundrevis av grunner til å besøke denne regionen. Dette er faktisk et sammensurium av hele Italia! Og hit valfarter folk for å kjøpe berømt og eksklusivt skotøy.

Her finner du gule enger som i Toscana, lange strender som på Sardinia, spennende vinhus som i Veneto, trøfler som i Piemonte og kultur og historiske steder som i Roma.

Marche grenser mot Emilia-Romagna i nord, Toscana og republikken San Marino i nordvest, Umbria i sørvest, Abruzzo og Lazio i sørøst og Adriaterhavet i øst. Hovedstaden i regionen er Ancona.

Et fint sted å begynne om du besøker Marche om sommeren er strandbyen Senigallia som er en del av den 180 km lange kystlinjen, og som i tillegg til lange nydelige strender kan by på både kultur og shopping.

Italiensk vin og matHåndlaget sko

Her ligger små restauranter og kafeer, middelalderslott, parker, arkeologiske steder og museer om hverandre. Du kan ligge på den 13 kilometer lange stranda om dagen, spise pizza og drikke spritz i parken til lunsj, besøke et museum på ettermiddagen og nyte deilig italiensk vin og mat på en flott restaurant i byen om kvelden.

Hvis du er interessert i kunst er byen Urbino et must, spesielt museet Galleria Nazionale della Marche.

Her har de kunst fra det 14. til 17. århundre og kan skilte med noen av de viktigste kunstverkene innen Italiensk renessanse (Marche er faktisk den regionen med flest museer og gallerier i hele Italia!).

Men også selve byen er et italiensk ikon å vandre gjennom, med kirker og katedraler, små og bratte gater, typiske «piazzaer» med kafeer og gelatobutikker og små butikker.

Sentrum av Urbino ligger faktisk på verdensarvlisten (UNESCO).

De 100 byer

Håndlaget sko

Et av de mange fort i Le Marche, her den historiske bygningen i Offagna i nattelys.

Regionen kan skilte med over 100 byer som er verd et besøk, hva med et besøk i Offagna med sitt ikoniske slott, og kanskje overnatte på vinhuset Malacari, som tilbyr både vinsmakinger, deilig mat og overnatting i romantiske omgivelser?

Eller en gåtur gjennom den lille byen Torre di Palme, et søvnig sted med mest katter, som ligger på toppen av en ås?

Bryllupsbyen Petritoli er spesielt populær å gifte seg i, en flott liten by med et tårn som er verd verdt verkende steg opp for å nyte utsikten så langt øyet kan se.

Av naturattraksjoner er Frasassi grottene en av de mest kjente, dette er naturlige grotter med steinformasjoner, stalagmitter og små innsjøer i flotte farger.

Conerofjellet er fint for gåentusiasten, det tar ca. 5 timer til fots og komme til toppen, men man kan også nå det med sykkel eller med hest. Monte Catria er også et spennende mål, her ligger en botanisk hage og et kloster «midt i ødemarken».

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her

Håndlaget sko med lange tradisjoner

En av de viktigste industriene i Marche er sko, de har en lang tradisjon med lær og å håndlage sko og folk fra hele Italia valfarter hit for å kjøpe det eksklusive skotøyet. Det sies at det er her fødeplassen til lærskoen er, om det er sant vites ikke, men at de har kvalitetssko som koster flesk er sikkert!

Det produseres også mye olivenolje, pasta og trøfler i regionen. Og for den som elsker trøfler er restauranten La Gioconda verdt et besøk. Den ligger i den lille byen Cagli og er anbefalt i Michelinguiden.

De kan skilte med en hel meny kun med mat med trøfler, og maten – ja den var helt nydelig. Husk å prøv den lokale matretten Ascolane oliven når du er i Marche, dette er en oliven fylt med kjøtt så fritert, rart og godt.

De har selvfølgelig også en stor vinindustri i Marche som i resten av Italia. Fra produsenter som Castrum Morisci som er helt nye i bransjen og lager vin i amforakrukker, til det tradisjonelle vinhuset Moroder som har holdt på i flere hundre år.
De fleste er glad for besøk og har gjerne vinsmakinger både med og uten mat, mange har også såkalt agroturismo slik at man også kan overnatte.

Le Marche er absolutt en region å utforske!

Håndlaget sko

Solen står opp i det fjerne og legger morgenstemning over hustakene i en av de mange landsbyer i Marche.

Håndlaget sko

Sjarmerende gater å rusle rundt i, i de mange byene i Marche.

Håndlaget sko

Fortet Rocca Roveresca i Senegallia.


Sjekk og bestill hotell i Le Marcha her

Reiseliv kan foreslå Le Fiabe Country House som ligger i Numana og tilbyr komfortabel innkvartering og badstue og utendørs svømmebasseng, gratis transportservice og gratis sykkelutleie. Le Fiabe Country House restaurant serverer frokost, lunsj og middag, og er et godt valg for de som ønsker kort veil til gode matopplevelser og alt annet overnattingsstedet har å by på. Ancona flyplass ligger under 35 minutter med bil fra Le Fiabe Country House. Castelfidardo og Ancona er også bare en kort kjøretur unna overnattingsstedet.

Håndlaget sko

En avslappende god frokost i Le Marche Country House Le Fiabe.

Du kan søke hoteller verden rundt og bestill direkte her på Reiseliv


.. ... .
Reiseliv er Norges eldste reiselivsmagasin på Internett, startet i 2000.

Konalve, en liten hemmelighet like utenfor Dubrovnik

Konalve

Niko Karaman og kona tar i mot tørste turister. Foto: Karaman Winery

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.