Home DestinasjonerEuropaH - Hellas Holland Labyrintvandring: Med godt fottøy i Amsterdam

Labyrintvandring: Med godt fottøy i Amsterdam

by Reiseliv
labyrintvandring

Labyrintvandring: Reiser du til Amsterdam må du huske og ta med deg bra sko. Amsterdam er en labyrint av gater og kanaler. Og her ligger opplevelsene og spenningen. Amsterdam hadde sin oppblomstring på 1600-tallet. 6800 bygninger er fra 1500 til 1700-tallet-De fleste bygningene er meget godt bevart. Skal du gå over alle broene i Amsterdam må du ta turen over 1281 stykker.

Så mange muligheter

labyrintvandring

Amsterdam er en labyrint av gater og kanaler.

Og igjen det med godt fottøy: Etter en dag med trasking opp og ned gatene merker en fort at bakken er hard å gå på. Trenger du å shoppe nye klær eller sko har du ikke mindre en 10.000 butikker å velge mellom. Muligheten for å gjøre et bra kjøp er stort. I Amsterdam kan prisene havne på det laveste i Vest-Europa.

Transportmulighetene er store for deg som ikke vil gå så mye. Du kan leie sykkel, ta turer med kanalbåter eller reise med trikken. En ting som er viktig med Amsterdam er å ha god tid.

Her er det så mange ting å se at en må nesten prioritere hva en vil se på den første turen. Det er ikke muligheter for å rekke alt på en langweekend. Er det første gangen du reiser til Amsterdam er mitt råd følgende; ikke planlegg noe og ha med bra fottøy.

Et mekka

Amsterdam er et mekka for de fleste. Er du en kunstelsker er Amsterdam stedet. Rijksmuseum som inneholder 5000 malerier og 30.000 kunstgjenstander er en liten smakebit. Rembrandthuset, Van Gogh-museet, Gauguin og Toulouse-Lautrec kan nevnes.

Stedjelijk Museum som er det internasjonale stedet for moderne kunst rommer malere som Picasso, Rauschenberg, Chagall og Mattise.

En annet fenomen er Coffeeshop`s. Disse finner du spredd rundt over hele byen. Her kan du kjøpe det meste av røyk, og du skal heller ikke se bort ifra at du betaler litt moms til Nederland hvis du velger å ta en ”Maryane.” Resturantene ligger som pærler på en snor.

Labyrintvandring, gateliv og inneliv

labyrintvandring

Amsterdam er full av cafeer, resturanter puber og andre spisesteder, designet fra tradisjonelt hollandsk til moderne og trendy. Foto: Pixbay

Mat og gateliv finner du som perler på en snor i løpet av din labyrintvandring. Små sjapper med kaker, is, pizza, pasta, grillet og kokt finnes overalt. Umulig og ikke finne. På fine soldager er hovedgatene stappa, og en må regne med at ting går tregt. Det er da du skal ta bakgatene. Her finner du små oaser hvor du kan ta en matbit og pils.

Prisene reduseres sterkt kun 5 min gange fra de største handlegatene. Vil du slappe av men samtidig kikke på det som skjer er kanalbåtene et fint alternativ. En kan reise på korte turer eller organiserte turer med mat og en guide som forteller hvem, hva og hvor.

Når klokken nærmer seg midnatt på Supperclub er stemningen til å ta og føle på.

En spesiell middag

Etter en dags labyrintvandring og du vil ha en middag på en annerledes restaurant er Supperclub stedet. En må reservere på internett for å få plass. Møter du opp uten reservasjon kommer du ikke inn. Konseptet går ut på bra mat og underholding i et spesielt kult lokale med hvitt som hovedfarge.

Tak, vegger og møbler er hvitt. Du møter du opp kl 2000, tar av deg på skoene og blir vist plassen din. Da er det bare å slenge seg ned på madrassen og bli servert.

Du får en fantastisk fem retters middag i løpet av kvelden. Det kan virke litt rart å måtte ligge i begynnelsen, men ettervert blir det den mest naturlige tingen å gjøre. Når klokken nærmer seg midnatt kommer det en eller annen som synger, spiller eller underholder på et vis. Det finnes ikke noen meny på Supperclub. Hver helg er annerledes når det gjelder retter og underholdning. Det som går igjen er at det er kvalitet på alt som gjøres.

Når de konservative naboene ved siden av deg med bestemor og tanter begynner å danse og klappe er stemningen til å ta og føle på. Da kan man tenke at sånn er det hver helg i denne fine byen.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.