Home DestinasjonerEuropaH - Hellas Holland Mamma Mia – Ferie med «Here I go again» i Hellas

Mamma Mia – Ferie med «Here I go again» i Hellas

by Martine Henrikke Jonsrud

Mamma Mia: Hellas er kjent for sine naturskjønne drømmeøyer, pittoreske småbyer og ikke minst milelange strender som lokker til seg forfrosne nordboere året rundt. Men det er ikke bare turistene som har sett potensiale i Europas sørligste land.

Helt siden begynnelsen av sekstitallet har filmregissører verden rundt lagt sin elsk på Hellas. Klassikere som The Guns of Naravone (1961) og Zorba the Greek (1964) startet sin filmferd på de greske øyer, henholdsvis Rhodos og Kreta, og siden den gang har Hellas vært gjenstand for mang en filminnspilling. Her er en oversikt over de mest populære filmproduksjonene fra Hellas, og ikke minst, hvordan du kan finne frem til innspillingområdene på ditt neste greske eventyr!

Mamma Miamamma mia

Hadde det ikke vært stas å løpe oppover trappene langs fjellet, i en rødblokmstret kjole og med flagrende hår, mens du synger The Winner Takes It All og skuer ut mot havet? Det skal mindre til enn du skulle tro. Innspillingen av Mamma Mia foregikk på den lille, vakre øya Skopolus som ligg en femti minutters ferjetur unna Skiathos.

Det er mulig å dra på arrangerte Mamma Mia-båtturer rundt øya for å se de mest brukte strendene og klippene, men det er også helt ok å ta beina fatt og vandre for seg selv.

Donnas (Meryl Streep`s) hotell, Villa Donna, er dessverre ikke mulig å besøke, da det aldri har eksistert, hotellet var nemlig bare en kulisse av pappvegger som ble tatt ned etter innspillingen.

Både strandområdet Kastani Bay der blant annet Does Your Mother Know ble spilt inn og kirken Agios Ioannis Prodromos er fortsatt intakt derimot, og det sies at det fortsatt er mulig å høre gjengklang av You Are The Dancing Queen i fjellveggene og stemmen til Lily James (hovedbildet over) som synger Mamma Mia, here I go again…

Bourne Identity

Om du var på Mykonos i 2002, nærmere bestemt på restauranten Sea Satin Market i Hora, så la du kanskje merke til et par uvanlig store filmkameraer og endel røde avsperringsbånd?

Kanskje var du også så heldig å få et glimt av Matt Damon? Det var nemlig her den siste scenen av Bourne Identity ble spilt inn, hvor Jason (Matt Damon) endelig finner sin Marie (Franka Potente).

Området rundt restauranten er, ironisk nok, er et av de roligste og mest behagelige stedene på Mykonos, og det er lite, hvis ikke ingenting, som vitner om Hollywod`s tidligere tilstedeværelse. Hvis du setter på filmen fra rundt èn time og femti minutter så vil du også finne flere bildesekvenser fra Mykonos, blant annet det populære området kalt Lille Venezia i Mykonos by samt Mykonos havn.

Tomb Raider

mamma mia

Når du nå er på actionkjøret, så foreslår vi at du også koster på deg en tur innom Santorini som ligger sør for Mykonos. Det er her Lara Croft (bildet over) tar seg en dykketur og det er også her det store bryllupet i den første scenen utspilles før det store jordskjelvet bryter løs.

Det største trekkplasteret for Lara Croft teamet derimot var det massive og imponerende vulkankrateret som ligger utenfor øya, en drøm av et filmsett som ble utgangspunktet for det sunkne Lunartempelet.

Santorini og vulkankrateret har vært gjenstand for flere filminnspillinger, ikke bare Lara Croft, blant annet Summer Lover (1982), The Sisterhoodk of the Travelling Pants (2005) og nå den nylig utgitte Santorini Blue (2013).

Kaptein Korellis Mandolin

Kefalonia er mindre kjent enn de mer tradisjonelle greske reisemålene, men er et like bra, om ikke enda bedre, feriested for både store og små. Øya er grønn og havet er blått og Kaptein Korellis Mandolin ble altså spilt inn her i 2001.

Mye av byen som du ser i filmen ble bygd på som et tillegg til landsbyen Komitata for selve innspillingen, for å skape et autentisk inntrykk av et Kefalonia i krigstid, men du kan fortsatt få følelsen av både Penelope Cruz og Nicolas Cage når du går gjennom gatene.

Stranden Horgota som ble mye brukt i filmen ligger der akkurat slik du ser den på film, en liten og vakker steinstrand med egen brygge og utsikt rett ut i havet. Kefalonia ble valgt som utgangspunkt for Kaptein Korellis Mandolin på grunn øyas gammeldagse atmosfære samt de flotte og varierte strendene i området, og det er kanskje nettopp derfor, i tillegg til selve filmen, at du bør ta deg en tur du også.

Liker du artikkelen som omtaler Mamma Mia og andre filminnspillinger på Kreta, så gi oss like på Facebook


Sjekk og bestill hotell på den greske øya  Santorini her

Et godt eksempel på flott hotell er Hotel El Greco Santorini som ligger i Fira (bildet under), en kort spasertur unna Fira busstasjon. Det har en praktisk beliggenhet med Santorini Thira National Airport kun 10 minutter med bil herfra.Mamma mia

Du kan søke hoteller verden rundt og bestill direkte her på Reiseliv


.. ... .
Reiseliv er Norges eldste reiselivsmagasin på Internett, startet i 2000.


Kunstnernes by – Sidi Bou Saïd i Tunisia

Kunstnernes

Nydelig utsikt ut mot Middelhavet.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.