Home DestinasjonerEuropaI - Italia Irland Gin – slik lærer du å lage edle dråper i Irland

Gin – slik lærer du å lage edle dråper i Irland

by Trond Thorud
gin

Gin-skoler: Hvis du drømmer om å fremstille din egen gin skal du besøke Listoke Distillery, der ekspertene står klare for å hjelpe deg med å skape den perfekte spiritus. Irlands nyeste gindestilleri som ligger i Listoke House, County Louth, i Irlands eldgamle Øst, har åpnet øyens første «ginskole».

Destilleriet, kjent for sin kritikerroste Listoke 1777 som kun brygges i små partier, tilbyr et tretimers kurs som dekker historien til Listoke Estate og inkluderer en omvisning på destilleriet og dets topp moderne utstyr så vel som en leksjon i botanikk.

Dette følges opp av hovedattraksjonen, der ginelskere får eksperthjelp til å designe og destillere sin egen eksklusive gin som de kan tappe på flaske og ta med seg hjem.

Under kurset får deltagerne også muligheten til å smake på Listoke 1777, som er brygget på en hemmelig kombinasjon av urter. Enkelte av disse blir dyrket i de Edvarsianske innmurede hagene ved Listoke House.

Ginskolen er allerede en hit både blant ginkjennere og blant de som bare er nysgjerrig på å finne ut av hvordan destilleringsprosessen foregår.

Listoke Distillery ligger i en 200 år gammel stall, men benytter det mest moderne utstyr man kan få.

Eierne kan spore sin destilleri-arv til Scotland, hele 500 år tilbake, og historien deres krysser veier med andre destillerikjemper som Jameson, Stein og Haig.

Listoke Distillery er det siste tilskuddet i et stort antall nye gindestillerier som har startet opp på den Irske øyen som en del av gjenopplivningen av håndverksbrygg og destillering.

Andre inkluderer Echlinville Distillery i Newtownards, Nord-Irland, som produserer Jawbox Gin, og Redemon Estate Distillery i Downpatrick, som har skapt den multi-prisvinnende Shortcross Gin.

I County Leitrim er Gunpowder Irish Gin i ferd med å bli et kjent navn. Det samme er Blackwater Distillery No. 5 Gin, som er en London Dry style gin produsert i County Waterford.

Blant de mer uvanlige variantene av gin som blir destillert på øyen er utvalget av potet-gin som blir produsert av St Patrick’s Distillery i County Cork, og Bertha’s Revenge, en melkegin destillert av Ballyvolana Hous, også i Cork.

For videre studier om ginskoler: Listokedistillery og Ireland

Gin-skolen er allerede en hit både blant gin-kjennere. Foto: Listoke Distillery


Belfast og Dublin, to storbyer på én tur

Storbyferie fordelt på to byer, Dublin og Belfast er den optimale langhelgen i Irland.

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.